Domeniu: Istorie -> România -> Perioada comunistă
Colecție: -
Număr pagini: 264
ISBN: 978-973-46-1570-4
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2009
Doina Magheţi , Johann Steiner
Mormintele tac. Relatări de la cea mai sîngeroasă graniță a Europei
Stoc epuizat
Volum aparut sub egida Institutului Crimelor Comunismului in Romania
 
Conform statisticilor, in 1988 granita romano-iugoslava devenise cea mai singeroasa din Europa: in acel an, au fost impuscati aici 400 de fugari din Romania. Johann Steiner si Doina Magheti ne propun un volum in care sint relatate intimplarile dramatice ale citorva dintre miile de oameni care au incercat sa forteze plecarea din Romania prin Iugoslavia, intre 1944 si 1989. O excelenta reconstituire a tentativelor de trecere ilegala a frontierei in timpul comunismului, volumul evidentiaza de asemenea evolutia raporturilor romano-iugoslave si a reglementarilor de la frontiera, dar si rolul pe care acordurile de la Helsinki si autoritatile ONU l-au avut pentru refugiati.

„Niciunde sentimentul neputintei nu este mai oprimant decit dupa sirma ghimpata; dar niciunde visul nu este mai intens decit acolo.” (Julius Sturmer, Infernul inghetat Vorkuta)
.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Doina Magheţi (autor)

Doina Magheţi, născută în anul 1955 la Târgu Mureş şi stabilită la Timişoara, este jurnalistă, poetă şi traducătoare. A publicat poezii în limbile română şi maghiară. Ca jurnalistă, a abordat mai ales teme incomode, cum ar fi atrocităţile comise la graniţa de vest a României sau unele aspecte controversate legate de răsturnarea, în 1989, a regimului comunist.

Johann Steiner (autor)

Johann Steiner, născut în anul 1948 la Biled, în Banat, a studiat germanistica şi romanistica la Universitatea de Vest din Timişoara. Între 1971 şi 1979 a activat ca redactor la cotidianul Neuer Weg din Bucureşti şi Timişoara. În 1980 s-a stabilit în Germania, iar începînd cu anul 1981 a fost redactor la Editura Telepress, apoi la Rheinisch-Bergische Verlags‑und Druckerei-GmbH din Düsseldorf. Din 1985 pînă în 2007 a fost redactor la cotidianul General-Anzeiger din Bonn.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in