Domeniu: Literatură română -> Beletristică
Literatură română -> Psihologică
Colecție: FICTION LTD
Număr pagini: 304
ISBN: 978-973-46-1010-5
Tip ediție: cartonată
Format: 130x200
An apariție: 2010
Petru Cimpoeșu
Firesc
Stoc epuizat
Editie revazuta
 
„Romanul e incontinuu hranit – de aici forta lui – cu o sumedenie de observatii din acelea ce dau substanta prozei adevarate si arata ca autorul stie foarte multe despre lumea – din jur si cosmica, exterioara si interioara – in care traieste.” (Valeriu Cristea)
 
„Jurnalul Iuniei da cel mai bine masura disponibilitatilor artistice ale prozatorului. Aflam aici o stiinta impecabila de a surprinde banalitatea de care se inconjoara lumea si care devine noua sa mitologie, dar si capacitatea de a evoca fragmente de trecut in toata prospetimea si naturaletea lor (...). In genere, Petru Cimpoesu are o capacitate indiscutabila de a transcrie realitatea si, chiar cind aceasta iese din tiparele obisnuite, impresia de firesc este coplesitoare.” (Radu G. Teposu)
 
„Petru Cimpoesu mi se pare cel mai in forma prozator roman al momentului. Si nu cred ca spun o vorba mare. In fond, cati dintre scriitorii nostri au reusit sa dea, succesiv si intr-un interval de doar sase ani, trei romane precum Povestea Marelui Brigand (2000), Simion liftnicul (2001) si Christina Domestica si Vinatorii de suflete (2006)? ”(Andrei Terian)
9.62 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Petru Cimpoeșu (autor)
Petru Cimpoesu (n. 1952), unul dintre prozatorii de prima linie ai ultimilor ani, a debutat editorial in 1983, cu volumul Amintiri din provincie. Alte volume publicate: Firesc (ed. I, 1985), Erou fara voie (1994, Premiul Asociatiei Scriitorilor din Iasi), Un regat pentru o musca (1995), Povestea Marelui Brigand (ed. I, 2000, Premiul Filialei Iasi a Uniunii Scriitorilor), Simion liftnicul. Roman cu ingeri si moldoveni (ed. I, 2001, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania). Romanul Simion liftnicul a fost tradus in Cehia, Italia, Spania, Croatia, Bulgaria, Franta si Ungaria, fiind declarat cartea anului 2007 in Cehia si distins cu Premiul „Magnesia Litera”. Christina Domestica si Vinatorii de suflete (ed. I, 2006) a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, Premiul Academiei Romane si Premiul revistei Observator cultural.
La Editura Polirom au mai aparut Povestea Marelui Brigand (ed. a II-a, 2007), Simion liftnicul (ed. a II-a, 2007; ed. a III-a, 2011), Noua proze vechi. Fictiuni ilicite (2008), Firesc (ed. a II-a, 2010) si Celalalt Simion (2015).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in