Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Psihologică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Proză XXI
Număr pagini: 480
ISBN: 978-973-46-1759-3
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2010
Andrei Codrescu
Contesa sângeroasă
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza de Ioana Avadani
 
La baza romanului Contesa singeroasa (1995) sta poves­tea terifianta a contesei Elisabeta Báthory. Legenda spune ca a ucis sase sute cincizeci de fecioare si s‑a imbaiat in singele lor, dorind cu orice chip sa‑si reintinereasca astfel propriul trup. De asemenea, credintele populare sustin ca in noptile friguroase stelele coboara pe pamint si se impreuneaza cu lupii. Sau vorbesc despre instrumente de tortura neobisnuite care atita imaginatia. O multime de asemenea scene, creionate intr‑un stil atit de verosimil incit iti dau fiori pe sira spinarii, aduc laolalta tabloul Ungariei din secolul XVI si pe acela al Ungariei de astazi. Scene de o extravaganta incintatoare si in acelasi timp de o cruzime inumana, dezbateri pe marginea crestinismului lui Martin Luther si a idealurilor postcomuniste se impletesc in acest roman care fascineaza si inspaiminta in egala masura.
 
Contesa singeroasa este o splendida si foarte exacta reprezentare a doua epoci istorice, apartinindu-i unui autor bine documentat. O lectura captivanta!” (William S. Burroughs)
 
„Andrei Codrescu ne ofera un roman gotic in care sexualitatea se impleteste cu violenta, o poveste care delecteaza si inspaiminta in egala masura.” (Library Journal)
 
„Descrierea halucinanta a faptelor singeroase ale Elisabetei Báthory in decorul opulent al Ungariei medievale pare un basm de Fratii Grimm, revazut de Marchizul de Sade. Un roman care propune o viziune tulburatoare asupra persistentei raului.” (The Boston Sunday Globe)
9.62 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Andrei Codrescu (autor)
Poet, romancier si eseist, Andrei Codrescu s‑a nascut in 1946, la Sibiu. In 1966, emigreaza in Statele Unite. Este Distinguished Professor of English la Louisiana State University din Baton Rouge. Comentariile sale, difuzate periodic de National Public Radio, l‑au transformat intr‑una dintre cele mai apreciate „voci” ale radioului american. Este autorul mai multor volume de poezii, printre care A Serious Morning (1973), Alien Candor (1996) si It Was Today (2003). Printre romanele sale se numara The Blood Countess (Contesa singeroasa, 1995), Mesi@ (1999; Polirom, 2006), Casanova in Bohemia (Casanova in Boemia, 2002; Polirom, 2005) si Wakefield (2004; Polirom, 2006). A mai publicat proza scurta (Why I Can’t Talk to the Telephone, 1971; Monsieur Teste in America & Other Instances of Realism, 1987) si eseuri (The Disappearance of the Outside: a Manifesto for Escape, 1990; Ay, Cuba! A Socio‑Erotic Journey, 1999; The Devil Never Sleeps & Other Essays, 2000; An Involuntary Genius in America’s Shoes (and What Happened Afterwards), 2001 etc.). In Romania au mai fost traduse Domnul Teste in America si alte momente realiste (1993), Disparitia lui Afara” – un manifest al evadarii (1995) si Gaura din steag (1997), anto­logia de versuri Candoare straina (1997), aceea de articole Scrisori din New Orleans (Polirom, 2006) si volumul de eseuri Noi n‑avem bun‑gust, noi sintem artisti (Polirom, 2008).
Andrei Codrescu editeaza publicatia on‑line Exquisite Corpse. A Journal of Books & Ideas (www.corpse.org). A scris scenariul documentarului Road Scholar, in care apare si ca protagonist si care a fost distins cu Peabody Award.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in