Domeniu: Literatură universală -> Sud-americană
Literatură universală -> Clasici
Literatură universală -> Proză scurtă
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 180
ISBN: 978-973-46-1911-5
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2011
Jorge Luis Borges
Aleph (ediţie de buzunar)
În stoc
Traduceri si note de Cristina Haulica si Andrei Ionescu

Editie ingrijita de Andrei Ionescu

Povestirile fantastice ale lui Borges, calatoriile sale in timp, artificiile stilului sau ermetic si calculat au schimbat fata prozei moderne. Asa cum Aleph este punctul ce contine intregul univers, universul literar borgesian se regaseste in aceasta carte esentiala: oglinzi, labirinturi, vise, biblioteci infinite, cutitari gaucho, tigri transparenti sint teme si motive la care autorul se intoarce mereu pentru a demonstra ceea ce a sustinut intotdeauna, ca lumea e o carte ce se rescrie la infinit.
14.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Jorge Luis Borges (autor)

Jorge Luis Borges (1899-1986) s-a născut la Buenos Aires, la 24 august 1899, într-o familie înstărită. La scurtă vreme după naşterea sa, călătoreşte alături de familie în Europa. Primeşte încă de mic o educaţie multilingvă. După întoarcerea în Buenos Aires, la 22 de ani, publică primul său volum de poezii, Fervor de Buenos Aires. Continuă să publice apoi, alături de poezii, şi eseuri. În anii ’30 începe să scrie proză scurtă. Publică primul său volum important, Istoria universală a infamiei, la vîrsta de 36 de ani. Amestecul de realitate şi ficţiune din acest volum va deveni o caracteristică importantă a prozei de mai tîrziu a lui Borges. Tot în această perioadă, publică două dintre cele mai cunoscute colecţii de povestiri ale sale, Ficţiuni şi Aleph; în anii ’50 devine director al Bibliotecii Naţionale. Odată cu înaintarea în vîrstă, vederea îi slăbeşte şi reîncepe să scrie proză scurtă şi poezie. Ultima sa carte, Atlas, o scrie alături de Maria Kodama, cea cu care se va căsători cu o lună înainte de moarte. La vîrsta de 86 de ani, în iunie 1986, încetează din viaţă.   
Opera sa este una dintre cele mai vaste şi mai variate din literatura universală; la Editura Polirom au mai apărut printre altele, unele în numeroase ediţii, titlurile: PoeziiCărţi scrise în doiMoartea şi busola. Proză completă 1Cartea de nisip. Proză completă 2EseuriCartea fiinţelor imaginare (în colaborare cu Margarita Guerrero), Texte captiveDialoguri (alături de Ernesto Sabato), Borges la 80 de ani. Conversaţii. Cărţile şi noaptea.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in