Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Psihologică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Proză XXI
Număr pagini: 296
ISBN: 978-973-46-3340-1
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2013
Siri Hustvedt
Tristețile unui american
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza si note de Veronica D. Niculescu
 
Psihiatrul newyorkez Erik Davidsen, alaturi de sora sa, Inga, descopera printre hirtiile tatalui lor, mort de curind, urmele unui secret din copilaria parintelui adorat. Un alt secret, ce pare a fi unul rusinos, ascunde si trecutul sotului decedat al Ingai, marele scriitor Max Blaustein. Intre timp, intr-un apartament pe care Erik il inchiriaza se muta Miranda, o femeie de origine jamaicana, impreuna cu fiica ei, iar in scurt timp tinara stirneste curiozitatea si imaginatia erotica a psihiatrului. Pe masura ce evolueaza, povestile celor trei ajung sa se impleteasca si sa dezvaluie fragmente dintr-un trecut uneori sumbru, alteori surprinzator si captivant, ce contureaza o felie de viata americana contemporana, traita sub spectrul evenimentelor din 11 septembrie 2001.
 
„Felul in care Siri Hustvedt descrie experienta imigratiei si atmosfera din Minnesota are o eleganta retinuta, scandinava, iar relatarea vietii psihanalistului din Brooklyn e cit se poate de veridica... Hustvedt e o scriitoare capabila sa imbine cu maiestrie idei complexe si o poveste pasionanta.” (The New York Times Book Review)
.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Siri Hustvedt (autor)

Siri Hustvedt (n. 1955, Northfield, Minnesota) a urmat cursurile colegiului St. Olaf din Northfield pînă în 1977. A studiat apoi la Columbia University din New York, unde şi-a susţinut şi doctoratul în literatură engleză în anul 1986. Între timp începe să scrie literatură şi debutează în 1978 cu un poem publicat în Paris Review. În 1982 Siri Hustvedt s-a căsătorit cu prozatorul Paul Auster. În acelaşi an publică volumul de poeme Reading to You, după care începe să scrie proză. Două dintre povestirile sale au fost incluse în antologiile anuale Best American Short Stories din 1990 şi 1991, iar ulterior i-au apărut romanele The Blindfold (1992), The Enchantment of Lily Dahl (1996), What I Loved (2003) şi The Sorrows of an American (2008; Tristeţile unui american, Polirom, 2013). Pe lîngă scrierile de ficţiune, Siri Hustvedt a mai publicat şi cîteva volume de eseuri. În 2011 îi apare romanul The Summer Without Men (O vară fără bărbaţi), care a fost nominalizat la Prix Femina, urmat de The Blazing World (2014) şi Memories of the Future (2019). Pînă în prezent scrierile lui Siri Hustvedt au fost traduse în peste treizeci de limbi.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in