Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 344
ISBN: 978-973-46-3336-4
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2013
Uzma Aslam Khan
Libertatea de a iubi
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza si note de Adriana Minculescu
 
O complexa poveste de dragoste, pe fundalul careia traditia Orientului infrunta modernitatea.
 
Libertatea de a iubi este o critica a unui univers dezorganizat si brutal, dominat de lipsuri si cruzime, unde terorismul si rapirile devin o realitate cotidiana, dar este, in acelasi timp, si o carte a sperantei si salvarii, a impacarii si renuntarii.
 
Daanish, un tinar pakistanez ce studiaza in Statele Unite, se intoarce in Karachi pentru a lua parte la inmormintarea tatalui sau. Aici o cunoaste pe Dia, o adolescenta independenta, atipica pentru societatea din Pakistan. Povestea de dragoste ce se infiripa intre ei provoaca tulburari puternice in societatea traditionalista musulmana in care traiesc cei doi si dezgroapa scandaluri si pacate teribile din trecut: morti tragice, tradari si lasitate.
 
„In miezul cartii sale, in ciuda tuturor imaginilor matasoase ce il invelesc, sta violenta omniprezenta in relatiile si contactele sociale din Pakistanul contemporan. Tensiunea dintre curgerea lina a povestii spuse de Khan si duritatea brutala a societatii pe care ea o descrie face din Libertatea de a iubi o lectura memorabila.” (Outlook India)
 

„Khan trateaza cu aceeasi maiestrie si problemele politice si religioase, si cuceritoarea poveste de dragoste din roman, iar rezultatul este un extraordinar portret al metropolei Karachi, un oras dominat de coruptie, violenta si tensiuni sociale.” (Booklist)

 
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Uzma Aslam Khan (autor)
Uzma Aslam Khan (n. 1969) s-a nascut in Pakistan, in orasul Lahore. Primii ani de viata si i-a petrecut in diverse locuri de pe glob, urmindu-si familia in Manila, Tokyo si Londra. In 1979 s-a reintors impreuna cu parintii in Pakistan, de data aceasta in Karachi, unde a studiat la scoala catolica de fete St. Joseph si la liceul St. Patrick. In 2001 Uzma Aslam Khan publica primul ei roman, The Story of Noble Rot, care se bucura de un larg succes in India si Pakistan. Al doilea roman al sau, Trespassing (Libertatea de a iubi), apare in 2003 si ii aduce recunoasterea pe plan international: cartea este tradusa in optsprezece tari si se bucura de un amplu succes la critica si la public. Ulterior a mai publicat romanele The Geometry of God (2008), ce a fost selectat de Kirkus Reviews pe lista celor mai bune carti ale anului, si Thinner Than Skin (2012), roman nominalizat la Man Asian Literary Prize.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in