Domeniu: Psihologie -> Sănătate mentală
Psihologie -> Psihoterapie -> General
Self-help, practic -> General
Colecție: PSIHOLOGIE CLINICĂ ȘI PSIHOTERAPIE
Număr pagini: 344
ISBN: 978-973-46-2782-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2013
Steven C. Hayes , Spencer Smith
Noua terapie prin acceptare și angajament
În stoc
Traducere de Florentina Lijfering, Mihai Rotariu, Zsuzsanna-Agnes Sajnar, Krisztina-Gabriella Szabo (coord.), Jeno-Laszlo Vargha
 
Terapia prin acceptare si angajament reprezinta una dintre abordarile psihologice de actualitate, avind o fundamentare empirica foarte solida. Ea surprinde prin combinarea inedita a unor elemente aparent ireconciliabile – vechi si nou, rigoare stiintifica de cea mai inalta clasa si exercitii desprinse parca dintr-un joc de copii – si printr-un pragmatism pus in slujba celor mai profunde valori umaniste. Principala provocare lansata de lucrare este aceea de a iesi din tiparele gindirii cu care sintem obisnuiti de cultura – inclusiv psihologica – predominanta a secolului XX. Vrei sa te simti bine? Vrei sa traiesti asa cum ti-ai dorit dintotdeauna? Sau poate, mai intii, vrei sa afli ce fel de viata iti doresti? Tuturor celor care raspund afirmativ la aceste intrebari, cartea le ofera cai noi de a-si atinge scopurile propuse.
 
Din cuprins:
Suferinta umana • De ce duce limbajul la suferinta • Ispita evitarii • Constiinta deplina • Ce este si ce nu este disponibilitatea • Ce sint valorile?
33.67 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Steven C. Hayes (autor)
Steven C. Hayes, Ph.D., este profesor de psihologie la University of Nevada, Reno. Este autorul a peste 500 de articole stiintifice si a 36 de carti, intre care Acceptance and Commitment Therapy si Relational Frame Theory – doua lucrari ce dezvolta in detaliu conceptele pe care se bazeaza volumul de fata. Cercetarile sale exploreaza natura limbajului si a gindirii umane, respectiv aplicatiile acestora la intelegerea si alinarea suferintei omenesti. In anul 1992, Institute for Scientific Information l-a numit unul dintre psihologii cu cel mai mare impact din intreaga lume, intre anii 1986 si 1990, pe baza frecventei citarii scrierilor sale. A fost presedinte al Association for Advancement of Behavior Therapy, al American Association of Applied and Preventive Psychology si al Division Twenty-Five of the American Psychological Association. A fost cel dintii secretar-trezorier al American Psychological Society. I s-a acordat Premiul Don F. Hake pentru contributia exemplara la cercetare comportamentala fundamentala si aplicatiile acesteia din cadrul Division Twenty-Five of the American Psychological Association. In anul 1999, secretarul US Health and Human Services, Donna Shalala, l-a numit pentru un mandat de patru ani in cadrul National Advisory Council for Drug Abuse.
Spencer Smith (autor)
Spencer Smith este scriitor si editor stabilit in Santa Rosa, CA. Este coautor al volumului The Memory Doctor: Fun, Simple Techniques to Improve Memory and Boost Your Brain Power (2005).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in