Domeniu: Literatură universală -> Americană
Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> General
Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> Romance
Literatură universală -> Viaţă de familie
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Junior
Număr pagini: 296
ISBN: 978-973-46-3951-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2013
Matthew Quick
Scenariu pentru happy-end
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza de Lavinia Braniste
 
Romanul Scenariu pentru happy-end a fost adaptat pentru cinematografie intr-o celebra pelicula nominalizata la Premiul Oscar, avindu-i in distributie pe Bradley Cooper, Jennifer Lawrence si Robert De Niro.
 
Pat e obsedat de o teorie: viata lui e un film ce-l are drept producator pe Dumnezeu. Iar Dumnezeu i-a dat o misiune: sa alerge in fiecare zi, sa-si recapete trupul de altadata (de pe vremea cind inca nu statuse patru ani intr-un spital de nebuni), dar si linistea emotionala. O va recistiga astfel pe Nikki, fosta lui sotie. Nenorocirea e ca, stiindu-l fost pacient al spitalului de boli mintale, nimeni nu-l mai ia in serios si toti il agreseaza sau ii intorc spatele: Philadelphia Eagles, echipa care-l tine legat de realitate, pierde meci dupa meci, fara speranta; el e urmarit de o tinara de o frumusete rapitoare, dar nebuna; psihoterapeutul, departe de a se alia cu Dumnezeu, ii recomanda sa se culce cu orice femeie care-i iese-n cale, in scop terapeutic, si, colac peste pupaza, Kenny G il tot piseaza la cap.
 
„Matthew Quick umple paginile romanului sau cu o rara inteligenta a absurdului si e imposibil sa nu-l aplauzi pentru un erou atit de improbabil.” (People)
 
Scenariu pentru happy-end e un debut frumos. Si e greu sa nu te emotioneze soarta unui om care, in ciuda experientelor ingrozitoare prin care trece, incearca din rasputeri sa creada in speranta, in fidelitatea pentru o iubire pierduta, in ideea ca trebuie sa mai supravietuiasca o zi cu mintea intreaga.” (The Wall Street Journal)
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Matthew Quick (autor)
Matthew Quick s-a nascut in 1976, in Philadelphia, unde si-a petrecut si primii ani de viata. Este absolvent de studii universitare filologice si a predat timp de mai multi ani literatura si filmografie la un liceu din New Jersey. A fost antrenor de fotbal si de baschet si a lucrat ca ghid turistic in Perú si Ecuador. A initiat o corespondenta pen-pal cu studenti din Namibia si a consiliat tineri cu dificultati de adaptare. In 2004 a luat hotarirea de a renunta la cariera didactica pentru a se dedica literaturii. In 2007 a absolvit un master de creative writing la Goddard College. Bestsellerul Scenariu pentru happy-end a fost urmat de alte trei carti: Sorta Like a Rock Star, Boy 21 si Forgive me, Leonard Peacock. Scriitor tradus in peste douazeci si cinci de limbi, Matthew Quick a fost finalist la PEN/Hemingway Award si a fost nominalizat la New York Times Book Review Editors’ Choice. In prezent locuieste in Massachusetts, alaturi de sotia sa, pianista Alicia Bessette.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in