Domeniu: Literatură de călătorie -> Asia -> General
Colecție: HEXAGON -> Cartea de călătorie
Număr pagini: 224
ISBN: 978-973-46-4194-9
Tip ediție: broșată
Format: 135x200
An apariție: 2014
Sylvain Tesson
Axa lupului. Din Siberia până în India pe urmele evadaţilor din gulag
Stoc epuizat
Premiu Renaudot, ediția 2019, pentru romanul Pantera zăpezilor
 
Traducere de Sorina Danaila
 
Sylvain Tesson a refacut lungul drum din Siberia pina in golful Bengal pe care se presupune ca l-au strabatut odinioara evadati din gulag. Pentru a le aduce un omagiu celor a caror sete de libertate a depasit cele mai mari obstacole, a traversat singur, mergind pe jos, pe bicicleta sau calare, taigaua siberiana, stepa mongola, desertul Gobi, inaltele platouri tibetane, lantul himalayan, pina la Calcutta. Tesson descrie oamenii pe care ii intilneste, intimplarile si locurile prin care trece, cu uimitoarea varietate a peisajelor ce i se infatiseaza de-a lungul calatoriei. Timp de opt luni, a avut de infruntat foamea, frigul si singuratatea pe parcursul celor 6.000 de kilometri ai „axei lupului” – traseu urmat doar de evadatii din gulag si de lupii aflati in cautare de prada, care se deplaseaza de la nord la sud, spre deosebire de marile migratii din istorie, care au urmat de fiecare data axa est-vest.
 
Din cuprins:
Paris-Berlin-Iakutsk • Pe valea Lenei • Spre Baikal • In tara buriata • Spre Ulan Bator • In stepa • Gobi • Traversind Tibetul • Ultima poarta
24.03 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Sylvain Tesson (autor)
Sylvain Tesson, nascut in 1972, este geograf, ziarist si scriitor. Membru al Societatii Exploratorilor francezi, isi imparte viata intre expeditii de amploare, scris si realizarea de documentare de aventura. Numeroasele sale peripluri i‑au inspirat in jur de zece carti, printre care L’axe du loup (Robert Laffont, 2004) si Eloge de l’energie vagabonde (Editions des Equateurs, 2007). Aphorismes sous la lune et autres pensees sauvages apar in 2008, la Editions des Equateurs, urmate de Une vie a coucher dehors, Gallimard, 2009, si Verification de la porte opposee, Phebus, 2010.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in