Domeniu: Literatură română -> Politică
Literatură română -> Beletristică
Literatură română -> Istorică
Colecție: CARTEA ROMÂNEASCĂ
Număr pagini: 248
ISBN: 978-973-23-3083-8
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2014
Cătălin Mihuleac
America de peste pogrom
Ultimele exemplare

Ernest Wichner a obţinut nominalizarea la categoria „Carte străină – traducere”, în cadrul Tîrgului de Carte de la Leipzig (15-18 martie 2018),  pentru traducerea în limba germană a romanului

„Cătălin Mihuleac a creat o capodoperă. O carte mai bună nu veți mai putea citi în acest an.” (Die Presse, ianuarie 2018)

America de peste pogrom evolueaza pe doua mari planuri aparent divergente. Primul, situat in România interbelica si bazat pe documente istorice si pe marturii de arhiva secreta din epoca, face dezvaluiri senzationale despre viata social-politica si convulsiile interetnice din acea perioada.

Al doilea plan este construit in jurul unei familii de evrei americani din anii 2000, specializata in comertul cu marfuri second-hand. O familie fara trecut, in aparenta, ai carei membri sint ghidati doar de pragmatismul vremurilor noastre, unde totul – de la haine pina la idei si chiar nostalgii – este „la mina a doua”.

Doua femei cu personalitati exceptionale vor uni cele doua planuri, iar cheia povestii lor, aflata sub semnul unei memorii prodigioase, care apartine atit ratiunii, cit si inimii, va fi gasita la final, cind trecutul se dizolva miraculos in prezent.

Catalin Mihuleac reuseste sa impuna atentiei publice evolutia acestui „dosar de existente” international, ale carui file, redate prin tensiunea si culoarea decupajului filmic, uimesc si emotioneaza pe intreg parcursul lecturii. Noul sau roman pledeaza pentru reconcilierea cu ceilalti, dar, in primul rind, pentru reconcilierea cu tine insuti. Este o invitatie la intelegere si toleranta, care leaga ingenios sute de destine si trei orase cu istorii fabuloase: Iasi, Washington D.C. si Viena.

28.85 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Cătălin Mihuleac (autor)

Cătălin Mihuleac este un cunoscut prozator şi dramaturg român. Dintre volumele publicate menţionăm: Zece povestiri multilateral dezvoltate (2010); Aventurile unui gentleman bolşevic (2012); Ultima ţigară a lui Fondane. Istorii de Holocaust (2016). America de peste pogrom şi Ultima ţigară a lui Fondane fac parte dintr-un proiect mai amplu al autorului, ce are drept scop restituirea literară a multiplelor faţete ale istoriei evreilor din România.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in