Domeniu: Literatură română -> Proză scurtă
Literatură română -> Beletristică
Colecție: FICTION LTD
Număr pagini: 248
ISBN: 978-973-46-4880-1
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2014
Marius Chivu
Sfîrșit de sezon
În stoc
Nominalizari la Premiul Galei Industriei de Carte din Romania, editia 2015, sectiunea „Cea mai buna carte a anului”; Premiul National de Proza Ziarul de Iasi si Premiul Radio Romania Cultural, editia 2015, sectiunea „Cartea de proza a anului”.
 
Vizuale si dialogale, cele 11 povestiri cinematografice din acest volum isi plaseaza actiunea in cotidian: cel al orasului, marcat de insingurare, sau al unei lumi rurale privite cu constiinta acuta a disparitiei sale ineluctabile. Pe plaja din Vama Veche, in cluburile de noapte din Bucuresti sau din Cluj, pe strazile Londrei sau pe dealurile unor sate izolate, eroii se cauta pe ei insisi, il cauta pe celalalt, dar cel mai adesea asteapta ceva: sa vina zorii pentru a pleca la spital, sa treaca noaptea pentru a-si regasi linistea, sa se termine petrecere pentru a-l duce in pat pe cel dorit, sa primeasca un telefon de la cel disparut, sa scape cu viata dintr-o altercatie inevitabila. Violenta si, mai ales, moartea pindesc permanent o existenta fragila, intr-un univers in care prietenia si erosul construiesc, pentru scurte momente, punti salvatoare intre individualitati solitare. Cu situatii imprevizibile si indrazneli de limbaj, pe care unii le vor considera socante, povestirile cu final tare din Sfirsit de sezon sint o elocventa ilustrare a sensibilitatii contemporane.

Cel mai departe • In familie • Wyoming • Prin usile larg deschise • Petrecerea • La vulturul de mare cu pestele in gheare • Domino • Obiecte pierdute • Intoarcerea • Vieni qua! • In fata conchistadorilor
 
Urmariti aici canalul YouTube al cartii.
Urmariti aici pagina de Facebook a cartii.
Urmariti aici contul de Instagram al autorului.

 
26.92 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Marius Chivu (autor)

Marius Chivu (n. 1978) este cronicar literar, scriitor, traducător şi redactor‑editor al revistei Dilema vecheA absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi a debutat publicistic cu recenzii literare în anul 2000 în revista România literară. A publicat : Vîntureasa de plastic (poezie, Brumar, 2012 ; nominalizare la Premiul Cartea Anului acordat de revista România literară, Premiul pentru debut al revistei Observator cultural şi Premiul pentru debut al USR) ; Trei săptămîni în Himalaya (jurnal de călătorie, Humanitas, 2012) şi Ce‑a vrut să spună autorul (interviuri, Polirom, 2013). A iniţiat şi coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Humanitas, 2008), albumul de proză scurtă & fotografie Iubire 13 (ART, 2010) şi volumul colectiv Primul meu porno (ART, 2011). A alcătuit, adnotat şi prefaţat antologiile de proză scurtă : Teodor Mazilu, Singurătatea şi diavolul milos (Curtea Veche, 2004), Mihail Sadoveanu, Ochi de urs şi alte povestiri (Polirom, 2004), Cristian Teodorescu, Maestrul de lumini şi alte povestiri (Curtea Veche, 2005) şi Anton Holban, Conversaţii cu o moartă (Polirom, 2005). În ziua de 15 decembrie 2012, alături de Gabriel H. Decuble, Florin Iaru şi Răzvan Ţupa, a fost narator‑coordonator al experimentului „Cel mai rapid roman din lume”, omologat de World Guinness Book of Records, în care 53 de scriitori au scris în 5 ore şi 35 de minute romanul Moş Crăciun & Co., redactat, editat şi tipărit de Editura ART, după un total de 9 ore, 5 minute şi 8 secunde de la momentul startului. A tradus din Lewis Carroll, Oscar Wilde, Tim Burton şi Paul Bailey.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in