Domeniu: Familie şi relaţii -> Copii cu nevoi speciale -> Autism
Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Colecție: EGO-GRAFII
Număr pagini: 168
ISBN: 978-973-46-5112-2
Tip ediție: broșată
Format: 120x185
An apariție: 2015
Ana Dragu
Mîini cuminți. Copilul meu autist
În stoc
Premiul revistei Observator cultural, editia 2016, sectiunea „Memorialistica”
Prefata de Bogdan-Alexandru Stanescu
 
Ana Dragu a aflat ca baietelul ei sufera de autism cind acesta avea doi ani. De atunci, s-a documentat continuu si s-a implicat activ in recuperarea lui. Avind la baza experienta familiei lor, Miini cuminti spune povestea lui Sasa, de la diagnosticare pina in prezent, cu toate incertitudinile si temerile, dar si cu bucuriile si progresele facute pas cu pas. Mama si fiul invata treptat sa comunice unul cu altul si se plimba ore in sir noaptea pentru ca baiatul are insomnii severe. Ana ii cinta „La multi ani” pe muteste fiindca el are auz absolut si percepe diferit sunetele. Impreuna cu Maria, cea care il insoteste la gradinita, Sasa plimba timp de citiva ani un balon invizibil prin oras, iar Aria, sora lui mai mare, stie cum sa-i fie mereu alaturi. In urma sedintelor de recuperare, el invata sa scrie si sa citeasca la virsta de cinci ani si este integrat cu succes la scoala.
 
„Este o carte profund altruista, care isi poarta cititorul din cea mai neagra depresie spre hohotele de ris cele mai autentice si mai sanatoase, un dar pe care Ana Dragu il face celor care trec prin aceeasi experienta.” (Bogdan-Alexandru Stanescu)
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Ana Dragu (autor)
Ana Dragu este jurnalista, fondatoarea si presedinta Asociatiei Autism Europa Bistrita. A infiintat Centrul de Resurse si Referinta in Autism „Micul Print” Bistrita si 2 Elefanti. Revista despre autism, prima publicatie periodica de aceasta specialitate din Romania. In perioada 2001‑2009 a lucrat in presa locala si centrala. A publicat peste 100 de articole despre autism si doua volume de poezie, Papusa de ceara (2008) si Pazitoarea (2012). Are doi copii, unul dintre ei fiind diagnosticat cu autism.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in