Domeniu: Afaceri și economie -> Economie -> Dezvoltare economică
Afaceri și economie -> Economie -> Teorie economică
Politică și științe politice -> Economie politică
Colecție: ECONOMIE ȘI SOCIETATE
Număr pagini: 352
ISBN: 978-973-46-4735-4
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2015
Grzegorz W.  Kolodko
Încotro se îndreaptă lumea. Economia politică a viitorului
Stoc epuizat
Traducere de Catalin Dracsineanu
 
Volum distins cu Premiul Fryderyk Skarbek al Academiei Poloneze de Stiinte
 
„Profesorul Kolodko – cel mai cunoscut economist polonez de la care avem de invatat – ne surprinde din nou. Dupa analiza comprehensiva din Truth, Errors, and Lies, volumul Incotro se indreapta lumea ne duce in viitor. Acesta nu este o noua previziune, ci un exercitiu informat si o aventura intelectuala ce abordeaza cele mai importante provocari cu care se confrunta lumea. Kolodko are dreptate cind afirma ca cea mai potrivita cale de rezolvare a dificultatilor din prezent consta in atacarea problemelor pe termen lung.” (Nouriel Roubini)
 
„Grzegorz Kolodko este unul dintre economistii polonezi proeminenti, intre cei care au ajuns sa faca big policy in tara vecina dupa caderea comunismului. Este bine-cunoscut in mediile academice internationale. Daca Leszek Balcerowicz este numele cu cea mai mare rezonanta pe partea dreapta ca doctrina economica, Kolodko este poate cel mai cunoscut economist si policy maker pe partea social-democrata in Polonia. M-am intilnit cu un studiu consemnat de el privind Shortageflation in revista elvetiana Kyklos in 1987 si l-am alaturat lui Janos Kornai ca pledoarie de schimbare a sistemului comunist. Dupa caderea Zidului Berlinului mai ales, am constatat cit de prolific este ca autor academic si de vehement in sens pozitiv in cercurile ce gindesc politici publice. Cartea supusa atentiei opiniei publice din Romania merita sa fie citita inclusiv de cei care nu impartasesc paradigma pe care Kolodko o sustine.” (Daniel Daianu)
 
Din cuprins:
Despre folosirea economiei pentru modelarea realitatii • Globalizarea – un accident al istoriei? • Piata versus stat in epoca globalizarii • Economia fara valori este ca viata fara sens • Acordurile si dezacordurile internationale • Limitele sociale si ecologice ale cresterii • O noua Völkerwanderung • Saracii si bogatii • Salvarea in progresul tehnic? • Cunoasterea este mai presus de orice sau rolul intelepciunii, know-how-ului si abilitatilor • Inainte de izbucnirea pacii • O era asiatica pe fondul civilizatiei euroatlantice? • Noul Pragmatism sau economia moderatiei
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Grzegorz W.  Kolodko (autor)
Grzegorz W. Kolodko, intelectual si politician, unul dintre arhitectii reformelor economice poloneze. Membru al Academiei Europene de Arte si Stiinte. Autor a numeroase studii si volume publicate in 26 de limbi, dintre care bestsellerul international Truth, Errors, and Lies: Politics and Economics in a Volatile World, „ce demonstreaza cum poate fi folosita cunoasterea academica in lupta pentru o lume mai buna”, a fost nominalizat la Michael Harrington Book Award. A primit premiul Ministerului de Stiinte si Studii Superioare pentru realizari stiintifice exceptionale la categoria studii de dezvoltare economica, pentru Incotro se indreapta lumea. Economia politica a viitorului. In calitate de viceprim-ministru si ministru de Finante (1994-1997), a contribuit la acceptarea Poloniei ca membra in Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica. In aceeasi calitate, in 2002-2003 a jucat un rol important in integrarea Poloniei in Uniunea Europeana. Director al TIGER (Centrul de Studii ale Transformarii, Integrarii si Globalizarii Economice) din cadrul Universitatii Kozminski din Varsovia. Fotograf, maratonist si globetrotter, a calatorit in peste160 de tari.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in