Domeniu: Literatură universală -> Scandinavă
Literatură universală -> Saga
Literatură universală -> Acțiune, aventuri
Literatură universală -> Thriller & Mystery
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 480
ISBN: 978-973-46-5066-8
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2015
Kim Leine
Profeții din Fiordul Veșniciei
În stoc
Traducere din limba daneza de Carmen Vioreanu
 
O saga a celor mai primitive impulsuri si dorinte ale omului
 
Tinarul preot danez Morten Falck paraseste Copenhaga in anul 1787 si pleaca in vestul Groenlandei, incercind sa-si dedice viata crestinarii localnicilor nebotezati.
In Sukkertoppen, o asezare batuta de vinturile aspre ale iernii groenlandeze, mocneste rascoala: locuitorii din satele invecinate s-au aliat, incercind sa se opuna regimului de colonizare danez si sa traiasca dupa propriile obiceiuri. Pe masura ce intelege viata localnicilor si incearca sa-i ajute – printre ei se numara si sotia chinuita de singuratate a unui negustor, cu care tinarul preot pacatuieste –, Morten se confrunta cu propria sa latura intunecata: cade in patima betiei, profita de femeile localnice, fura din proviziile bisericii. Treptat, trecind peste degradarea ce i-a cuprins trupul si sufletul, incercind sa-si inteleaga adevarata menire, isi da seama ca trebuie sa aleaga: sa slujeasca fidel Coroana daneza sau sa se lase purtat de dorinta arzatoare a bastinasilor pentru independenta?
 
Profetii din Fiordul Vesniciei e o saga in care istoria se impleteste cu metafizica si o poveste despre singuratatea de neindurat a fiintei, in infrigurata cautare a umanitatii sale.” (Les Echos)
 
„Talentul lui Kim Leine are darul sa impresioneze. Cind cititorul isi depaseste uimirea, cind se apropie mai mult de poveste, de scenele de fundal, cind fiecare fragment al cartii isi dezvaluie detaliile ascunse, atunci el descopera alcatuirea poetica, nascuta din ecou, din polifonie, dintr-o intelegere jucausa a temporalitatii, a geografiei. Asa reuseste Leine sa-si construiasca romanul de la prima pina la ultima pagina, fara sa cedeze tentatiei de a-l incarca cu povesti, personaje sau cine stie ce teorie. Rezultatul este o adevarata simfonie: politica, istorie, sexualitate, totul intra intr-un melanj fara cusur.” (Steve Himmer)
34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Kim Leine (autor)
Kim Leine s-a nascut in 1961, intr-o localitate din sudul Norvegiei.
La virsta de saptesprezece ani se muta in Danemarca si traieste alaturi de tatal sau. Aici urmeaza diferite cursuri universitare si frecventeaza o scoala sanitara, se casatoreste si are doi copii. La virsta de douazeci si noua de ani se muta in Groenlanda, unde lucreaza ca asistent medical si incepe sa scrie.
In anul 2004, dupa cincisprezece ani petrecuti in capitala Nuuk, se reintoarce in Danemarca. Debuteaza ca scriitor in 2007, cu romanul autobiografic Kalak, urmat de romanele Valdemarsdag si Tunu. Profeterne i Evighedsfjorden (Profetii din Fiordul Vesniciei) este cel de-al patrulea roman, pentru care Kim Leine a primit numeroase premii, printre care Premiul Jytte Borberg, De Gyldne Laurbær si Premiul pentru literatura decernat de Nordiska Radet. In prezent locuieste in Copenhaga.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in