Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Umoristică, satirică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 176
ISBN: 978-973-46-5419-2
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2015
David Duchovny
Holy Cow
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza si note de Ioana Filat
 
O minunata parodie a lumii postmoderne, semnata de David Duchovny, cel care a dat viata personajului Fox Mulder din celebrul serial The X-Files, dar si scriitorului Hank Moody din serialul Californication. David Duchovny a cistigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol principal intr-un serial de televiziune.
 
Holy Cow (2015), debutul actorului David Duchovny in lumea fictiunii literare, este o fabula pe cit de nostima, pe atit de emotionanta despre prietenie, religie, umanitate si toleranta. Elsie Bovary, o vacuta de la o ferma din nordul statului New York, isi petrece viata senina pascind, studiind celelalte animale si palavragind cu prietena ei cea mai buna, Mallory. Lumea sa este insa zguduita din temelii cind, gasind poarta grajdului deschisa intr-o seara, se strecoara pina la casa fermierului si afla cu stupoare ca oamenii nu cresc vaci doar pentru lapte, ci ca sa le manince carnea si sa le foloseasca pielea pentru a fabrica diverse lucruri. Dupa aceasta cumplita revelatie, Elsie hotaraste sa plece in India, unde vacile sunt considerate sfinte si nimeni nu se atinge de ele. I se alatura indata porcul Jerry, de curind convertit la iudaism, care vrea sa ajunga in Israel pentru ca acolo nimeni nu pune gura pe carne de porc, si curcanul Tom, dornic sa ajunga in Turcia, tara unde este venerat. Cei trei trec impreuna printr-o gramada de peripetii, care de care mai hazoase si mai hazardate, ce pun insa sub semnul intrebarii multe realitati ale lumii contemporane.
 
„Noi avem o «traditie orala» – cum se zicea pe vremuri in cultura voastra. Povestile si invataturile de viata se transmit din vaca-n vitica, din generatie in generatie. Cam ca Odiseele si Iliadele voastre. Le cintam chiar. Ma scuzati ca ma sparg in figuri cu nume ilustre. Homer. Bum! Hai ca va las un pic sa va reveniti din soc.” (David Duchovny, Holy Cow)
 
„Surprinzatorul debut al starului hollywoodian David Duchovny este de departe cea mai antrenanta alegorie de la Ferma Animalelor incoace. Povestea lui Elsie, o vacuta americana care descopera adevarul despre soarta ei, e plina de umor si semnificatii.” (Time Out)
 
„Primul roman al lui David Duchovny este o fabula incintatoare despre demnitate si toleranta, cu animale antropomorfizate si presarata cu calambururi, glume cu dublu inteles si umor sofisticat…” (Kirkus Reviews)
 
Carte recomandata de:
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
David Duchovny (autor)
David Duchovny, unul dintre cei mai indragiti actori americani contemporani, s-a nascut in 1960, la New York. A studiat literatura engleza la Princeton University si a obtinut o diploma de master la Yale University, unde l-a avut ca profesor pe Harold Bloom. A inceput sa scrie poezie in timpul facultatii, primind o mentiune
de onoare din partea Academiei Poetilor Americani, insa a devenit in scurt timp fascinat de lumea filmului. Si-a inceput cariera de actor spre sfirsitul anilor ’80, rolurile care i-au adus cea mai mare popularitate fiind cel al agentului FBI Fox Mulder, din serialul SF The X-Files, si cel al scriitorului Hank Moody, din serialul Californication. In 1997 si 2008 a cistigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol principal intr-un serial de televiziune. In 2015, actorul si-a lansat primul album de muzica, Hell or Highwater.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in