Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Umoristică, satirică
Literatură universală -> Viaţă de familie
Literatură universală -> Bildungsroman
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 264
ISBN: 978-973-46-4799-6
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2015
Brooke Davis
Obiecte pierdute
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza de Anca Baicoianu
 
„Un debut incintator.” (Vanity Fair)
 
Millie Bird are sapte ani, cizme rosii de cauciuc asortate la buclele roscate si o inima curajoasa si plina de speranta. Cind tatal ei moare, mama orbita de durere dispare la raionul de Lenjerie Femei Talii Mari din supermarket si nu se mai intoarce. Agatha Pantha, de optzeci si doi de ani, nu a mai iesit de mult din casa si nici nu a mai schimbat o vorba cu altcineva, caci a ramas vaduva. Ea incearca sa spulbere tacerea care o inconjoara tipind la trecatori, dind volumul televizorului la maximum si respectind cu strictete un program zilnic, pe care si-l noteaza in jurnal. Karl, dactilograful „orb”, de optzeci si sapte de ani, si-a folosit cindva degetele sa „dactilografieze” dragastos scrisori de amor pe pielea sotiei sale. Acum, ca ea nu mai e, isi tasteaza cuvintele in aer cind vorbeste. Karl a fost internat intr-un azil, dar intr-un moment de luciditate euforica a evadat. Adusi impreuna de o intimplare, cei trei, tragindu-l dupa ei pe Manny-manechinul-de-plastic, pornesc intr-o calatorie fascinanta prin vestul Australiei, in cautarea mamei lui Millie.
Pe drum, Karl vrea sa invete sa fie din nou barbat, iar Agatha sa-si recapete viata de dinainte. De fapt, cu totii invata cite ceva despre cum sa traiesti la orice virsta, sa te bucuri de viata si sa uiti de umbrele mortii.
 
„Desi personajele evolueaza uneori in chip straniu, emotia ce strabate povestea despre pierdere, tristete adinca si speranta este reala. Millie e cel mai puternic personaj al lui Brooke Davis… ea ne poarta prin roman de la un capat la altul.” (The New York Times)
 
„Amestecind sumbrul cu veselia, tristetea cu nebunia, Brooke Davis isi aduna personajele ratacite si le impinge in scena minunata a vietii lor.” (The Miami Herald)
 
„Romanul Obiecte pierdute se hraneste chiar din durerile autoarei sale, dar in fundal e sustinut de ceva care anima umanitatea de la inceputurile ei: a iubi si a fi iubit cu orice pret.” (Newcastle Herald
 
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Brooke Davis (autor)
Brooke Davis este o tinara scriitoare australiana al carei volum de debut a fost senzatia Tirgului de Carte de la Londra din 2014, cind drepturile de publicare s-au vindut in treizeci de tari. A crescut in Bellbrae, in sudul Australiei, si a incercat sa scrie primul roman la doar zece ani. A continuat sa scrie, iar consacrarea avea sa vina in timpul stagiului doctoral in creative writing la Curtin University, odata cu romanul Obiecte pierdute. Publicat in 2014 de Hachette Australia, acesta a cistigat numeroase premii, printre care iBooks Fiction Book of the Year, ABIA General Fiction Book of the Year si Matt Richell Award pentru cel mai bun debut.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in