Domeniu: Literatură universală -> Ebraică
Literatură universală -> Psihologică
Literatură universală -> Romance
Literatură universală -> Urbană
Literatură universală -> Viaţă de familie
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 320
ISBN: 978-973-46-5720-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2016
Zeruya Shalev
Durere
În stoc
Traducere din limba ebraica si note de Gheorghe Miletineanu
 
Un roman despre ranile lumii noastre
 
In urma cu zece ani, Iris, eroina din romanul scriitoarei israeliene Zeruya Shalev, a fost victima unui atentat terorist (la fel ca autoarea romanului, ranita in explozia provocata de un atentat sinucigas, in 2004). Viata lui Iris fusese si pina atunci o inlantuire de dureri si tristeti surde, pe jumatate uitate: un tata mort in razboiul de Yom Kippur, o mare iubire pierduta in adolescenta, o viata de familie intrata in rutina. Trupul sfirtecat aduce o durere noua si raspindita in fiecare fibra, care nu se lasa stearsa nici dupa un deceniu, iar din ea se nasc, pe neasteptate, alte si alte spaime si dureri. Cea mai teribila se dovedeste groaza de a lua o decizie: sa-si urmeze iubitul din tinerete, revenit ca prin minune linga ea, sau sa ramina linga copii, ei insisi prinsi intr-o plasa de suferinte si nefericiri?
 
„Zeruya Shalev face lucrul la care se pricepe cel mai bine: scrie povesti de familie pline de dragoste, povesti ale iluziei si eliberarii in care razbate intensitatea emotionala, invitind cititorii sa se lase purtati de firul intimplarilor parcurse. Celebrare a durerii, romanul este o revelatie inspirata de rolul ei in viata noastra afectiva.” (Haaretz)
 
„Romanul Zeruyei Shalev infatiseaza ipostazele ideii de a trai in Israel. Durere este cel mai bun roman al autoarei.” (Der Spiegel)
 
Durere nu este doar un roman despre vina ce insoteste aproape orice noua iubire intre adulti, ci si despre nevoia de a renunta la dragoste.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
 
34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Zeruya Shalev (autor)

Zeruya Shalev s-a nascut in anul 1959 in Kinneret, Israel. A absolvit un masterat in domeniul studiilor biblice si a lucrat ca redactor la Editura Keshet. A publicat mai multe romane, un volum de poezii si o carte pentru copii. Titlurile sale sint foarte apreciate de critica literara si traduse in intreaga Europa. Dintre volumele publicate mentionam: Viata amoroasa (1997), bestsellerul Sot si sotie (2000; Polirom, 2008, 2012), Thera (2005; Polirom, 2010) si Farime de viata (2011; Polirom, 2012), pentru care in 2014 i-a fost decernat premiul Femina etranger. Zeruya Shalev este de asemenea cistigatoare a Premiului de Aur si a Premiului de Platina ale Asociatiei Editorilor, a Premiilor Corine (2001), Amphi (2003), ACUM (obtinut de trei ori, in 1997, 2003 si 2005), Wizo (2007) si a Welt Literaturpreis (2012). Durere este cel de-al cincilea roman al ei.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in