Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Umoristică, satirică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 240
ISBN: 978-973-46-6010-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2016
Roy Lewis
Cum l-am mâncat pe tata
În stoc
Traducere din limba engleza de Radu Pavel Gheo

O cronica a iesirii din pleistocen, scrisa cu un desavirsit umor britanic

Romanul Cum l-am mincat pe tata a inspirat in anul 2015 un film de animatie in regia lui Jamel Debbouze.


Tribul lui Edward se da jos din copac. Tribul lui Edward invata sa stea in doua picioare. Edward trebuie sa-si apere familia de fiarele junglei si descopera focul (intimpina mici dificultati sa descopere si cum sa-l stinga, dar tribul are toata istoria umanitatii inainte…). Edward tine discursuri despre necesitatea evolutiei, propovaduieste exogamia pentru imbunatatirea inzestrarii genetice, arunca halci de carne in jar ca sa elimine riscul de indigestie, il incurajeaza pe micul Alexander sa zugraveasca peretii pesterii cu umbre de animale. Edward e Progresistul. Edward e mincat de fiii si nurorile sale, care gasesc cu aceasta ocazie, de capul lor, drumul catre spiritualitate.
Delicioasa cronica (anacronica) din pleistocen, romanul lui Roy Lewis populeaza cu hominizi surprinzator de discursivi o poveste de un comic dezlantuit. Daca Fred si Barney s-ar fi apucat de literatura, ar fi rezultat Cum l-am mincat pe tata.

„O descriere tacanita, scrisa in raspar, a evolutiei umanitatii, in care personajele principale sunt membrii unei familii ce aminteste de Familia Flintstone. Doar ca dialogul si satira, amestecate cu anacronisme dincolo de orice inchipuire, ridica aceasta carte mult deasupra unei simple animatii.” (Publishers Weekly)

„Romanul lui Lewis amesteca forta si stranietatea parabolelor lui Kafka si Calvino cu situatiile tari din Monty Python…” (The City Paper)
 
 
29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Roy Lewis (autor)
Britanicul Roy Lewis (1913-1996) a absolvit University College, Oxford, in 1934, apoi a urmat cursurile London School of Economics. Dupa ce a lucrat citiva ani ca economist, si-a inceput cariera de gazetar. A scris multa vreme articole pentru The Times si The Economist, iar bestsellerul Cum l-am mincat pe tata este primul lui roman. A locuit in Anglia pina la sfirsitul vietii.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in