Domeniu: Literatură română -> Istorică
Literatură română -> Romance
Literatură română -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 320
ISBN: 978-973-46-6077-3
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2016
Doina Ruști
Manuscrisul fanariot (ediţie de buzunar)
În stoc
Manuscrisul fanariot a fost deja tradus partial in revista SozcUkler, din Istanbul, nominalizat la „Cea mai buna carte a anului” (Romania literara) si a primit Premiul pentru proza al revistei Ateneu.
 
Dragoste, sclavie, fanarioti si un manuscris neobisnuit. Romanul reconstituie povestea de dragoste dintre Leun si Maiorca, intr-un Bucuresti pitoresc si senzual, de la finele secolului al XVIII-lea.
 
„Un insolit love-story, intr-un Bucuresti fanariot, zugravit cu toate uneltele unei proze de o respiratie larga, cvasibalzaciana, cu intrigi, mismasuri, scene de masa, dar mai ales cu o stiinta destul de rar intilnita azi, a portretizarii, in care simti cum fosnesc, parca, detaliile matasoase ale picturii bizantine.” (Ioan Grosan)
 
Manuscrisul fanariot este un festin al prozei istorice.” (Alina Purcaru)
 
Manuscrisul fanariot are toate calitatile pentru a fi considerat romanul ultimului deceniu.” (Lucian Alecsa)
 
„Unul dintre cele mai bune romane ale Doinei Rusti, daca nu chiar cel mai bun.” (Luminita Corneanu)
19.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Doina Ruști (autor)

Doina Ruști, scriitoare de top a literaturii române contemporane, unanim apreciată pentru forţa epică, pentru originalitatea şi erudiţia romanelor sale, premiată şi tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, între care amintim: Fantoma din moară (2008, 2017), Manuscrisul fanariot (2015, 2016), Lizoanca la 11 ani (2009, reeditat în 2017 la Editura Polirom cu titlul Lizoanca), Zogru (2006, 2013) şi Mîţa Vinerii (2017, 2018). Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. Pagină web: http://doinarusti.ro

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in