Domeniu: Literatură română -> Viaţă de familie
Literatură română -> Beletristică
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 208
ISBN: 978-973-46-6317-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2016
Mircea Pricăjan
Calitatea luminii
În stoc

Un weekend prelungit la munte este exact ce le trebuie lui Antim şi Carminei, doi părinţi tîrzii, obosiţi şi chinuiţi de nesiguranţă. Familia se acomodează cu greu la schimbările majore ce au intervenit în viaţa sa odată cu naşterea lui Codin. Băieţelul celor doi, de doar opt luni, le-a adus pînă acum prea puţine clipe de fericire reală şi o spaimă constantă, apăsătoare. Noile responsabilităţi sînt sufocante şi soţii încă nu au avut răgazul să facă planuri pentru ca lucrurile să se aşeze. În mijlocul naturii, departe de noua rutină şi de canicula ucigătoare, angoasele lor par să facă loc reflecţiei cu adevărat mature. Exerciţiu de regăsire prin evadare, sejurul lor se transformă pe nesimţite într-o lecţie despre acceptare şi asumare, despre redefinirea fericirii în cuplu şi despre cum conştiinţa de familie se dobîndeşte printr-un efort de voinţă.

„Şcoala literară a lui Mircea Pricăjan e reprezentată de un munte de traduceri pe textele unor maeştri ai literaturii contemporane.” (Bogdan Suceavă)

„Un prozator extrem de talentat, pentru care literatura e mai mult decît o potrivire lăuntrică.” (Marius Miheţ)
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Mircea Pricăjan (autor)

Mircea Pricăjan s-a născut pe 2 septembrie 1980, în Oradea. A absolvit Facultatea de Litere din orașul natal, cu o teză despre Stephen King. A debutat editorial în 1997, cu proză scurtă, în suplimentul unui ziar local. În 2002 a publicat romanul În umbra deasă a realității (Editura Universității din Oradea), iar în 2016, Calitatea luminii (Editura Polirom). A tradus din limba engleză peste 50 de volume. A îngrijit apariția mai multor reviste literare electronice și a fondat în anul 2012 Revista de suspans. A editat două antologii tematice de proză scurtă. Din anul 2003 este redactor la revista de cultură Familia.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in