Domeniu: Literatură universală -> Umoristică, satirică
Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 280
ISBN: 978-973-46-6378-1
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2016
David Duchovny
Bucky F*cking Dent
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Alexandra Fusoi

New Yorkul anilor ʼ70, muzică, literatură, baseball…

Ted Fullilove, zis şi Domnul Arahidă, nu e ca alţi absolvenţi de Ivy League. Împarte apartamentul cu Goldfarb, peştişorul lui cu baterii, doarme într-un pat plin cu carneţele galbene mîzgălite cu ceva ce speră că va fi următorul Mare Roman American şi îşi petrece ultimele zile ale administraţiei Carter pe stadionul echipei de baseball New York Yankees, lăsîndu-se pătruns de spiritul poeziei în timp ce vinde arahide ca să cîştige bani de chirie. Cînd află că tatăl lui, Marty, cu care a rupt relaţiile de cîţiva ani, este pe moarte, se întoarce în casa unde a copilărit şi unde îl aşteaptă un vîrtej de revelaţii. Tatăl absent care-l teroriza în tinereţe încearcă să recupereze timpul pierdut, dar starea lui de sănătate se înrăutăţeşte de cîte ori dragii lui Red Sox pierd cîte un meci. Şi aşa, cu ajutorul Marianei – consilier pentru terapie de doliu, o frumuseţe exotică de care Ted se îndrăgosteşte pe loc – şi al unei echipe de veterani din cartier, Ted pune la cale iluzia unei serii de victorii pentru Boston, lăsîndu-i pe Marty şi pe Red Sox să rupă Blestemul lui Bambino şi să-şi croiască drum spre o victorie în World Series.

„Ted se gîndea la propria neputinţă şi la bătrînul S.T. Coleridge – maniacul care pufăia opiu, iubea Xanadu şi făcea căţărări prin Alpi – în timp ce mîzgălea pe o pungă de hîrtie un şir de nume ca un descîntec, ca să oprească timpul în loc sau să împiedice o femeie să plece, să scapere o poveste, să-l transforme în omul care şi-ar fi dorit să fie: Napoleon Lajoie Vida Blue Thurman Munson Sesam Deschide-te…” (David Duchovny, Bucky F*cking Dent)

„Duchovny găseşte umor şi poezie chiar şi în cauzele pierdute ale vieţii.” (Entertainment Weekly)

„Amuzant şi tulburător, un roman minunat care te face să rîzi în hohote, dar te şi emoţionează pînă la lacrimi.” (USA Today)

Carte recomandată de Bookaholic.ro

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
David Duchovny (autor)
David Duchovny, unul dintre cei mai indragiti actori americani contemporani, s-a nascut in 1960, la New York. A studiat literatura engleza la Princeton University si a obtinut o diploma de master la Yale University, unde l-a avut ca profesor pe Harold Bloom. A inceput sa scrie poezie in timpul facultatii, primind o mentiune
de onoare din partea Academiei Poetilor Americani, insa a devenit in scurt timp fascinat de lumea filmului. Si-a inceput cariera de actor spre sfirsitul anilor ’80, rolurile care i-au adus cea mai mare popularitate fiind cel al agentului FBI Fox Mulder, din serialul SF The X-Files, si cel al scriitorului Hank Moody, din serialul Californication. In 1997 si 2008 a cistigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol principal intr-un serial de televiziune. In 2015, actorul si-a lansat primul album de muzica, Hell or Highwater.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in