Domeniu: Literatură universală -> Acțiune, aventuri
Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 448
ISBN: 978-973-46-6379-8
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Eowyn Ivey
Spre marginea luminoasă a lumii
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Veronica D. Niculescu

„Un splendid roman de aventuri, o descriere fascinantă a Alaskăi.” (Publishers Weekly)

În iarna anului 1885, colonelul Allen Forrester, erou de război, conduce un mic grup într-o expediţie considerată imposibilă: explorarea imensului şi sălbaticului Teritoriu Alaska. Allen îşi consemnează minuţios experienţele extraordinare în speranţa că jurnalele sale vor ajunge la Sophie, soţia sa însărcinată, rămasă acasă, în cazul în care el nu va supravieţui. Colonelul şi oamenii săi se aventurează în amonte pe rîul Wolverine, descoperind o lume de o frumuseţe incredibilă, dar şi înfruntînd primejdii pe care nu şi le-ar fi putut închipui. Pe măsură ce cartografiază teritoriul şi adună informaţii de la triburile de indieni, sfidînd mereu pericolul de a muri de foame, exploratorii nu reuşesc să scape de sentimentul că o forţă superioară, misterioasă le ameninţă permanent existenţa.

„O poveste minunat scrisă, amplă, plină de compasiune. Eowyn Ivey a plăsmuit o lume deopotrivă frumoasă şi primejdioasă, aducătoare de necazuri, dar şi de bucurii, totul într-un roman pe care cititorii nu-l vor uita prea curînd.” (The Miami Herald)

„Un roman chiar mai bun decît Copila de zăpadă.” (Library Journal)

„O poveste de proporţii epice în tradiţia lui Melville, împărtăşind anvergura şi ambiţia acestuia de a transfigura literar înfruntarea mitologică a omului cu natura.” (The Chicago Tribune

                      

44.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Eowyn Ivey (autor)

Eowyn Ivey s-a născut în Alaska, unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul şi fiicele sale. A studiat jurnalismul la Western Washington University şi a urmat cursuri de creative non-fiction la University of Alaska Anchorage. A lucrat vreme de zece ani ca jurnalistă la ziarul Frontiersman, apoi la librăria independentă Fireside Books. Şi-a făcut debutul ca scriitoare cu povestiri publicate în antologia Cold Flesh (2010) şi în revista literară Cirque. Publicat în 2012, primul său roman, Copila de zăpadă (Polirom, 2012, 2014), a devenit fulgerător un bestseller internaţional, tradus în douăzeci şi şase de limbi şi nominalizat la Premiul Pulitzer.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in