Domeniu: Familie şi relaţii -> Parenting -> General
Colecție: PSIHOLOGIA COPILULUI & PARENTING
Număr pagini: 424
ISBN: 978-973-46-6696-6
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Richard A. Warshak
Divorţul toxic. Educaţia copiilor cînd părinţii se despart
În stoc

Traducere de Mădălina Sofron

Întotdeauna dureros, divorţul poate avea urmări dezastruoase cînd unul dintre soţi încearcă să-i întoarcă pe copii împotriva celuilalt părinte. Prin denigrarea fostului partener de viaţă, deformarea realităţii şi manipularea sentimentelor, astfel de persoane le pot provoca traume grave copiilor. Aducînd în discuţie numeroase cazuri concrete, psihologul Richard A. Warshak le arată părinţilor separaţi cum pot avea o relaţie armonioasă cu copiii lor, protejîndu-i de impulsurile vindicative sau de comportamentul toxic. Astfel, copiii vor continua să-i iubească chiar dacă ei nu se mai iubesc şi nu se mai respectă.

23.97 RON
39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Un echilibru delicat • Denigrarea • Abuzul verbal • Răzbunarea • Procesul de custodie • Minciunile • Indulgenţa excesivă • Conspiraţii şi operaţiuni secrete • Crearea unor punţi de legătură • Deveniţi un părinte mai bun • Cînd să apelaţi la psihoterapeut • Opţiuni pentru refacerea relaţiilor deteriorate dintre părinte şi copil

Despre autor
Richard A. Warshak (autor)

Dr. Richard A. Warshak este psiholog clinician şi cercetător, fiind, în acelaşi timp, un conferenţiar recunoscut la nivel mondial şi o autori­tate în domeniile divorţului, custodiei şi psihologiei copiilor alienaţi. Oferă consultanţă avocaţilor, specialiştilor în sănătate mintală şi părinţi­lor din Statele Unite şi nu numai. Dr. Warshak a absolvit Midwood High School la vîrsta de şaisprezece ani şi a terminat studiile de licenţă la Cornell University. A obţinut titlul de doctor la Southwestern Medical Center din cadrul University of Texas, unde este în prezent profesor de psihologie şi laureat cu Distinguished Alumni Award. Face parte din consiliul editorial a trei jurnale de specialitate. A fost consultant la Casa Albă, iar studiile sale sînt citate de instanţe şi organe legislative din întreaga lume. A scris peste patruzeci şi cinci de articole academice, două cărţi şi un chestionar online adresat părinţilor şi folosit de experţii în domeniu. Raportul său, în calitate de amicus curiae, despre impactul mutării asupra copiilor a influenţat o hotărîre judecătorească a Curţii Supreme din California care a devenit un punct de referinţă. Dr. Warshak este protagonistul unui documentar realizat de PBS, iar munca sa a fost prezentată în presa scrisă şi audiovizuală internaţională, la posturi şi în publicaţii precum NBC, CBS, ABC, CNN, CTV, FOX, National Public Radio, New York Times, USA Today, Macleans, Washington Post, London Sunday Telegraph, Toronto Star, SEMANA şi Time. Dr. Warshak trăieşte şi lucrează împreună cu soţia sa în Dallas, Texas. Site-ul său oficial este www.warshak.com.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in