Domeniu: Literatură română -> Poezie
Artă și fotografie -> Artă românească
Colecție: -
Număr pagini: 112
ISBN: 978-973-46-6824-3
Tip ediție: lux
Format: 200x260
An apariție: 2017
Pavel Vereș , Robert Șerban
Ascuns în transparenţă
Ultimele exemplare

„Digital art și poezie: nimic mai firesc, s-ar spune, în acest univers al sincretismelor, al dedublărilor comunicative, al multiplicărilor, al domniei lui pluri. Și totuși, puse laolaltă (nu în paralel, nu în confruntare, nu în contrast sau oglindire, ci contopite), cele două sfere au o concreteţe și o stranietate pline de fervoare. Pe de o parte, lucrările lui Pavel Vereș: efigii ale transparenței, ale semitonului, ale sugestiei, umbrei, fragilității. Într-un crescendo, imaginile devin din ce în ce mai consistente, mai conturate, mai agresive – mai narative chiar. Ele își au propria poveste și propriile instrumente narative. Pe de altă parte, poemele lui Robert Șerban: înșelător confesive, fals retractile și provocator asertive... Dac-ar fi să numesc metafora unificatoare a acestei cărți sărbătorești, cred că aș vorbi despre o ispită a palimpsestului deturnat. Adică a artei deschiderilor spre încăperi vide, a sugestiilor rapid reprimate, a semnificațiilor metamorfozate în opusul lor, a răsturnărilor vijelioase de sensuri (dar și de tehnici compoziționale). El îmi pare a fi elementul turbo-dinamic – contorsionat, exploziv și îngăduitor – al unei fericite întîlniri a artelor.” (Mircea Mihăieş)

49.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Pavel Vereș (autor)

Pavel Vereș (n. 1954) este artist vizual, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Absolvent al Facultăţii de Arte şi Design din Timișoara, oraș în care s-a născut și în care trăiește. A participat la peste 30 de expoziții colective și de grup din țară și din străinătate și a organizat opt expoziții personale de pictură, grafică și artă digitală. A obținut premiul al treilea la prima bienală internațională de grafică din Ungaria, Györ, 1991, și premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România la Graphic design, 2004. Are numeroase lucrări în muzee, colecții de stat și particulare din: România, Italia, Japonia, Danemarca, Norvegia, Brazilia, Germania, Spania, SUA, Ungaria și Olanda.

Robert Șerban (autor)

Robert Şerban, scriitor şi jurnalist, absolvent al Facultăţii de Construcţii şi al Facultăţii de Arte şi Design, ambele din Timişoara (unde trăieşte). Autor şi coautor a 18 cărţi de beletristică, majoritatea de poezie. E preşedintele Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara şi realizatorul emisiunii de televiziune Piper pe limbă. Fiindcă meseria de jurnalist l-a învățat să asculte și pentru că are atenție distributivă, ca orice șofer practicant, Robert Șerban a prins din viteza cu care i-a crescut puștiul perlele rostite de el pe te miri unde și cînd. Le-a înșirat, ca să nu se piardă, le-a botezat tudorisme și nu s-a îndurat să le-nchidă în vreun seif, folder ori pușculiță, ci le-a rostogolit cu bucurie, pe-o mînă cu ăla mic, pînă aici. Mai departe începe joaca lor cu cei care, precum Robert, iubesc copiii și cititul.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in