Domeniu: Literatură universală -> Japoneză
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM
Număr pagini: 952
ISBN: 978-973-46-6769-7
Tip ediție: lux
Format: 145x225
An apariție: 2017
 Murasaki Shikibu
Povestea lui Genji
În stoc

Traducere din limba japoneză, note, glosar şi legendele ilustraţiilor de Angela Hondru
Ediţie cu ilustraţii color, cartonată

„O capodoperă a literaturii universale.” (Yasunari Kawabata)

Volumul este însoțit de ilustrații de o rară calitate, în formă de evantaie rotunde, reprezentînd momente din viața lui Genji și scene de la curtea imperială în Epoca Heian.

Publicarea acestei cărți a fost sprijinită de The Japan Foundation.

„Precum în proza unui Joyce ori a unui Nabokov, stilul Poveştii lui Genji abundă în aluzii literare, simboluri şi imagini. Romanul lui Murasaki Shikibu e o tragicomedie de moravuri, scrisă de o văduvă cu minte strălucită, care cunoştea neastîmpărul inimii la fel de bine precum tainele vieţii la Curtea Imperială.” (The Washington Post)

„Murasaki Shikibu urmăreşte intrigile erotice, urzelile de la Curte, căsătoriile politice, vîrtejul de ușurătăți și lingușeli din jurul ei cu privirea atentă, uneori ironică, a unei Jane Austen.” (The New Yorker)

 

195.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
 Murasaki Shikibu (autor)

Murasaki Shikibu (aprox. 973/977-1016) s-a născut în Heian-Kyō, la acea vreme capitala Japoniei, într-o familie aristocratică ce domina scena politică a Epocii Heian – Clanul Fujiwara. Mare erudit, tatăl ei a avut grijă să primească o educaţie aleasă, cultivîndu-i interesul pentru literatură şi talentul de scriitoare. Rămasă văduvă încă de tînără, a primit să devină doamnă de onoare a Împărătesei Shōshi, dedicîndu-şi scrisului orice clipă de răgaz. În această perioadă a ţinut un jurnal intim (Murasaki Shikibu Nikki), în care a povestit întîmplări din viaţa de zi cu zi de la Curte, şi a compus poeme waka de o sensibilitate şi o delicateţe tulburătoare. Tot atunci a scris şi Povestea lui Genji (Genji Monogatari), o cronică de o complexitate şi o profunzime uluitoare a tot ce reprezintă viaţa la Curtea Imperială în Epoca Heian. Scrisă cu secole înainte de Shakespeare şi Chaucer, Povestea lui Genji marchează naşterea romanului japonez şi, după mai bine de un mileniu, continuă să uimească cititorii din întreaga lume.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in