Domeniu: Literatură română -> Istorică
Literatură română -> Beletristică
Colecție: FICTION LTD
Număr pagini: 464
ISBN: 978-973-46-6829-8
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Nicolae Strâmbeanu
Evanghelia după Araña
În stoc

Ediţie definitivă însoţită de un mappamond şi de notele autorului intitulate Oameni, fapte, vorbe, locuri, întîmplări adevărate

Romanul lui Nicolae Strâmbeanu prezintă în detaliu lumea secolului al XVI-lea. Sperînd să găsească Insula Fericirii, Araña porneşte într-o călătorie pe mare şi pe uscat plină de peripeţii, îşi face pe parcurs prieteni şi duşmani, scapă la un moment dat chiar de pedeapsa cu moartea şi descoperă părţi ale lumii la care nici nu visa. Evanghelia după Araña este o carte a întoarcerilor ciclice la arhipelagul din fiecare cititor, scrisă cu mînă sigură şi multă atenţie la detalii, în care aventura şi răsturnările de situaţie abundă.

„Nicolae Strâmbeanu ştie să scrie. Are umor, e sarcastic, patetic sau, după necesităţi, poetic, cunoaşte artificiile narative, respectă perfect convenţiile, naraţiunea lui are măsură şi ritm, în condiţiile unui material infernal.” (Marius Chivu)

„Pentru cititorii sătui de inflaţia mizerabilismului cool, de minimalisme fără relief, de microrealisme aptere şi de actualităţi ieftine, Evanghelia după Araña aduce o gură de aer proaspăt din altă lume, făcînd diferenţa: un tratament fabulatoriu, de care proza noastră avea nevoie. Cartea de «călătorii pe mările de poveşti» a lui Nicolae Strâmbeanu are meritul de a (re)deschide o cale regală a ficţiunii capabile să re-încînte, să desfete şi să cucerească.” (Paul Cernat)

49.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Nicolae Strâmbeanu (autor)
Nicolae Strambeanu (n. 1956) a scris aproape doua decenii in secret la primul sau roman, dar a debutat ca autor de fantezii tehnice, conform ocupatiei sale de baza. De altfel, sustine ca intre cercetarea stiintifica universitara, pe care a practicat-o buna parte din viata, si literatura exista o identitate de abordare a cautarii in memoria si inventivitatea proprii, ca si in afara lor. In consecinta, jocul de-a scoala, inceput odata cu primele cuvinte asternute pentru persoana lui de multi dintre locuitorii Republicii Literelor, continua in pas alert si de aceea crede ca toate intimplarile traite, auzite doar de la altii sau imaginate merita miracolul prefacerii pentru el si pentru multi alti curiosi. A mai publicat: Evanghelia dupa Arana (2004, roman distins in 2005 ex aequo cu Premiul pentru debut al Fundatiei Anonimul/revista Romania literara), Scrisoarea pe care nu o vei citi niciodata (2006, roman nominalizat in 2007 la Premiul „Cartea anului pentru liceeni” de revista Cuvintul si la Premiul pentru proza al Filialei Timisoara a Uniunii Scriitorilor din Romania), Turnul de apa (2008, roman nominalizat in anul 2009 la Premiul national pentru proza al Ziarului de Iasi), Racani, pifani si veterani (Cum ne-am petrecut armata) (coautor, 2008, povestiri, coord. Radu Paraschivescu), Psaltirea profana (2009, poeme).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in