Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Maritimă
Literatură universală -> Thriller & Mystery
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 352
ISBN: 978-973-46-6770-3
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Ian McGuire
Apele Nordului
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Alexandra Fusoi

Finalist la Man Booker Prize 2016
„Un roman care ne aduce aminte de limitele omului.” (Martin Amis)

În 1859, după ce a fost dat afară pe nedrept din armată, Patrick Sumner nu are altă alegere decît să devină medic la bordul unei baleniere aflate în drum spre cercul polar. Dar cînd, în mijlocul călătoriei, unul dintre muşi este sodomizat şi ucis cu brutalitate, Sumner devine fără voia sa detectiv. Curînd va înfrunta un rău mult mai mare decît întîlnise în timpul asediului oraşului Delhi: pe Henry Drax, harponier, sodomist, ucigaş cu sînge-rece, întruchiparea răului absolut. De fapt, nici unul dintre membrii echipajului de pe Volunteer nu este ceea ce pare, nici măcar medicul nostru. Fiecare are secretele şi intrigile lui, îi bănuieşte pe toţi cei din preajmă, iar expediţia de vînătoare se dovedeşte, în realitate, o faţadă pentru afaceri sinistre.

„Fascinant şi sclipitor prin enigmele sale, Apele Nordului pare rezultatul întîlnirii dintre Joseph Conrad şi Cormac McCarthy într-un port prăpădit, în timp ce se salută cu o înclinare ursuză din cap.” (Colm Tóibín)

„Proza lui McGuire este plină de viaţă şi prospeţime, iar romanul său încîntă prin atmosfera de mister şi prin originalitate. Poate că la suprafaţă e scăldat în sînge, însă în profunzime este străbătut de un curent de frumuseţe întunecată şi înălţătoare.” (The Spectator)

Apele Nordului vorbeşte despre legăturile dintre personaje, dar şi despre relaţia lor cu pustietatea arctică. Atunci cînd nu se mai sprijină unii pe alţii, marinarii de pe balenieră îşi pierd puterea în lupta cu necuprinsa nepăsare polară. În faţa peisajului, ei îşi văd neputinţa, viaţa măruntă, stăpînită de demonul violenţei.” (The Guardian)

 

    

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Ian McGuire (autor)

Ian McGuire (n. 1964) a crescut în East Yorkshire, lîngă Hull, şi şi-a făcut studiile la Universitatea din Manchester. Are un master la Universitatea din Sussex şi un doctorat în literatura americană a secolului al XIX-lea la Universitatea din Virginia. Este cofondator şi codirector al Centre for New Writing de la Universitatea din Manchester. A publicat eseuri critice şi povestiri în The Paris Review, Chicago Review şi în alte periodice. În 2006 i-a apărut romanul de campus Incredible Bodies, foarte bine primit de critica internaţională. Apele Nordului (2016) este al doilea roman al său, nominalizat la Booker Prize şi cotat de New York Times printre cele mai bune 10 cărţi ale anului 2016.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in