Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 272
ISBN: 978-973-46-6776-5
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Lily King
Euforia
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Sînziana Dragoş

Roman finalist la National Book Critics Circle Awards 2014

După ce abia şi-a ratat sinuciderea, Andrew Bankson, antropolog englez aflat pe urmele tribului Kiona, se reîntîlneşte în timpul unei călătorii cu un vechi confrate, cîndva coleg de facultate. Împreună cu Nell, soţia sa, Fen se află în căutarea unui nou trib pe care să-l studieze. Nell Stone este savantă răzbătătoare şi respectată, iar Fen, un bărbat carismatic umbrit de succesul perechii sale. Cînd eforturile lor de a străluci în lumea ştiinţei par zadarnice, Bankson îi ajută să-şi găsească tribul, o societate primitivă cu îndeletniciri artistice dominată de femei: Tam. Pasiunea pentru antropologie a lui Nell şi prietenia lui Fen îl ajută pe Bankson să uite de gîndul sinuciderii. Numai că legătura dintre Nell şi Bankson se transformă pe nesimţite în altceva, apropierea lor născînd sentimente care vor pune în primejdie tot ce i-a legat pînă atunci. Inspirat din viaţa celebrei cercetătoare Margaret Mead, romanul Euforia este povestea extraordinarei aventuri a trei tineri prinşi între valul propriilor pasiuni şi un neaşteptat triunghi amoros care le ameninţă prietenia şi cariera, poate chiar viaţa.

„O povestire cu viaţă proprie, incitantă, care te provoacă să-i descoperi sursele... Lily King construieşte între cele trei personaje o relaţie intensă, seducătoare, marcată în permanenţă de tensiune sexuală şi intelectuală.” (San Francisco Chronicle)

„Iată un roman recomandat iubitorilor de cărţi-cult despre explorarea de noi teritorii şi conflictul dintre culturi, de la Inima întunericului a lui Joseph Conrad pînă la O lume se destramă de Chinua Achebe.” (Library Journal)

„De o frumuseţe stranie, plin de senzualitate şi de imagini uimitoare de la un capăt la altul, Euforia este un tur de forţă, un roman care te incită cu fiecare pagină.” (NPR.com)

32.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Lily King (autor)

Scriitoarea americană Lily King (n. 1963) a studiat literatura engleză la University of North Carolina at Chapel Hill, absolvind şi un masterat la Syracuse University. Predă cursuri de creative writing la universităţi şi licee din Statele Unite şi din străinătate. Romanul său de debut, The Pleasing Hour (1999), a primit Barnes and Noble Discover Award. Au urmat The English Teacher (2005), distins cu Maine Fiction Award, şi Father of the Rain (2010), laureat cu New England Book Award for Fiction şi Maine Fiction Award. Romanul Euforia, publicat în 2014, a primit Kirkus Prize şi a fost nominalizat de The New York Times Book Review printre cele mai bune zece cărţi ale anului 2014. Lily King trăieşte alături de familia ei în Maine.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in