Domeniu: Medicină -> Genetică
Colecție: BIOS
Număr pagini: 712
ISBN: 978-973-46-6526-6
Tip ediție: cartonată
Format: 160x235
An apariție: 2017
Mircea Covic , Dragoș Ștefănescu , Ionel Sandovici , Eusebiu Vlad Gorduza
Genetică medicală (ediţia a III-a revăzută integral şi actualizată)
În stoc

Cuvînt înainte de acad. Bogdan C. Simionescu, Mircea Maliţa şi Nicolae Cajal

În domeniul geneticii apar progrese tehnice și științifice importante în fiecare an. Numeroasele achiziții privind structura și funcția genomului uman au consecințe și aplicații majore în teoria și practica medicală, ce inaugurează era genomicii în medicină. Autorii fac o revizie completă a textului ediției precedente și mai ales actualizarea lui. Cartea își păstrează larga adresabilitate a problemelor pentru medici din diferite specialități, rezidenți, studenți și, în contextul integrării medicinei genomice în practica medicală, devine un instrument esențial pentru a obține cunoștințe, vocabular și un concept larg despre rolul acestei specializări pentru a evita riscurile de a nu înțelege medicina viitorului apropiat.

129.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Mircea Covic (autor)

Mircea Covic (n. 1941) a fost  profesor universitar de genetică medicală la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” Iași și directorul Centrului de Patologie Genetică Iași. Studiile universitare (Facultatea de Medicină Iași și Facultatea de Biologie Iași), numeroasele specializări în țară și străinătate (Paris, Lyon, Marseille, Nancy, Leuven), activitatea practică în domeniul geneticii clinice (medic primar) și activitatea de cercetare i-au adus o meritată reputație în acest domeniu, fiind ales președintele Societății Române de Genetică Medicală și membru al unor societăți științifice internaționale (ESHG, ISHG, ECA). Domeniile de studiu și de cercetare sînt: cromozomii umani și bolile cromozomiale, genetica clinică, tulburările de reproducere și sexualizare, anomaliile congenitale. A publicat mai multe monografii si cursuri universitare, peste 100 de lucrări științifice, multe în reviste străine cum ar fi: Experimental Cell Research, Journal de Genetique Humaine, European Journal of Human Genetetics, Annales de Genetique, Semaine des Hospitaux, Journal of Medical Genetics etc. La Editura Polirom a mai publicat Boala polichistică renală autosomal dominantă (1999).

Dragoș Ștefănescu (autor)

Dragoș Ștefănescu (n. 1939) a început cariera științifică în laboratorul de genetică al Institutului de Medicină Legală București și a continuat-o la Institutul de Patologie și Genetică „Victor Babeș”, unde a condus, timp de 15 ani, Departamentul de Genetică Medicală. Între anii 1990 si 1993 a fost director științific al acestui institut. Din 1998 pînă în 2005 a fost șef al laboratorului de genetică din Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, iar din 1999 a devenit profesor de genetică la Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș. Este autor al unor cercetări publicate în reviste românești și străine de prestigiu, dintre care: Radiation Research, Experimental Cell Research, Cancer Genetics and Cytogenetics etc, precum și al unor cărți de specialitate și cursuri universitare. Din 1997, este medic primar specialitatea Genetică Medicală, iar în 1998 a fost ales vicepreședinte al Societății Române de Genetică Medicală și membru al comitetului editorial al revistei Balkan Journal of Medical Genetics. În prezent lucrează la GENETIC-LAB din București.

Ionel Sandovici (autor)

Ionel Sandovici (n. 1972) a absolvit Facultatea de medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” (1997), unde a primit și titlul de PhD (2006). A urmat studii postdoctorale în cadrul Temple University, Philadelphia, USA și la Babraham Institute, Cambridge, UK. Din anul 2007 este cercetător asociat în cadrul Institutului de Științe Metabolice și al Departamentului de Obstetrică și Ginecologie al Universității Cambridge, UK. A publicat peste 30 de articole științifice în reviste de prestigiu (Human Molecular Genetics; PloS Genetics; PNAS; Nature Communications; Diabetologia) și capitole de carte. În prezent studiază rolul genei Igf2 în dezvoltarea placentei și a pancreasului, precum și rolul factorilor de mediu în controlul epigenetic al expresiei genice, în special în contextul diabetului zaharat și al obezității.

Eusebiu Vlad Gorduza (autor)

Eusebiu Vlad Gorduza (n. 1967) este profesor universitar şi coordonator al disciplinei de Genetică Medicală la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi, medic primar în specialitatea de Genetică Medicală. Pe lîngă activitatea universitară (de aproape un sfert de secol) şi cea medicală (Departamentul de Diagnostic prenatal din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Gr.T. Popa” Iaşi) a desfăşurat o importantă activitate ştiinţifică. Domeniile de studiu şi cercetare sînt cromozomii umani şi bolile cromozomiale, citogenetica medicală, tulburări de reproducere şi sexualizare. A publicat 17 monografii şi cursuri universitare, peste 90 de lucrări ştiinţifice (din care 16 articole în reviste cotate ISI) şi a prezentat lucrări la congrese şi conferinţe internaţionale sau naţionale, cele mai importante fiind cele organizate de European Society of Human Genetics (ESHG), European Cytogenic Association (ECA) şi Societatea Română de Genetică Medicală (SRGM). Este vicepreşedinte al SRGM, reprezentantul României în ECARUCA, membru al altor societăţi ştiinţifice, coordonator medical al laboratorului de analize genetice Cytogenis Iaşi. 

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in