Domeniu: Familie şi relaţii -> Parenting -> Creşterea copiilor
Științele educației -> Educație specială -> Supradotaţi
Colecție: PSIHOLOGIA COPILULUI & PARENTING
Număr pagini: 216
ISBN: 978-973-46-6864-9
Tip ediție: broșată
Format: 135x200
An apariție: 2017
Franz J. Mönks , Irene H. Ypenburg
Copilul nostru este supradotat
În stoc

Traducere de Hedwig Bartolf
Prefaţă de Carmen Mihaela Creţu

Ce este supradotarea? Cum ne dăm seama că un copil este supradotat? Cum pot fi evitate problemele educative şi cele şcolare şi la ce riscuri sînt expuşi copiii supradotaţi din cauza neidentificării la timp a abilităţilor lor? Volumul clarifică aceste chestiuni şi îi învaţă pe părinţi cum să se comporte cu copiii care dovedesc aptitudini remarcabile de la cele mai mici vîrste, oferindu-le sfaturi cu privire la identificarea şi cultivarea unor astfel de talente şi la educaţia generală în familie a copilului supradotat. 

„Această carte uşor de citit şi de înţeles are puterea de a lămuri multe confuzii şi de a convinge că a educa un copil cu potenţial aptitudinal înalt este o mare responsabilitate, că necesită o informare specializată, voinţă, răbdare şi perseverenţă din partea educatorului, fie el părinte/bunic/aparţinător sau profesor.” (Carmen Mihaela Creţu)

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Forme diferite ale talentului • Copilul şi mediul social • Posibilităţi de promovare în afara şcolii • Metode de promovare în şcoală • Oferte de educaţie şcolară diferenţiată • Ce pot să facă şcoala şi părinţii

Despre autor
Franz J. Mönks (autor)

Franz J. Mönks a fost profesor de psihologia dezvoltării la Universitatea Radboud din Nijmegen şi a devenit cunoscut în Europa ca pionier în cercetarea supradotării. A fost vicepreşedinte al World Council for Gifted and Talented Children şi preşedinte al European Council for High Ability. Este cofondator al Journal für Begabtenförderung. A publicat numeroase articole în reviste de specialitate şi volume pe tema supradotării.

Irene H. Ypenburg (autor)

Irene H. Ypenburg este jurnalistă. A publicat numeroase articole şi cărţi avînd ca temă psihologia, educaţia şi proiectele de dezvoltare din ţările în curs de dezvoltare.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in