Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Seria de autor „Philip Roth"
Număr pagini: 296
ISBN: 978-973-46-6972-1
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2017
Philip Roth
Complexul lui Portnoy
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de George Volceanov

„Cea mai amuzantă carte despre  sex scrisă vreodată.” (The Guardian)

„Un roman pe cît de emoţionant, pe atît de provocator.” (Alfred Kazin)

„Delicios, absurd şi exuberant, violent şi scandalos, Complexul lui Portnoy este o lectură uluitor de vie.” (The New York Times Book Review)

„Un monolog comic, delirant, care a adăugat deja un nou prototip literaturii americane. O lectură obligatorie pentru oricine îşi aminteşte de farsa umilitoare a maturizării şi de misterul ei plin de spaime.” (The Spectator)

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Philip Roth (autor)

Philip Roth s-a născut în Newark, New Jersey, în 19 martie 1933. Al doilea copil al unui cuplu de americani din a doua generaţie, Bess şi Herman Roth, Philip Roth a crescut în marea comunitate evreiască din Weequahic, un cartier la care avea să revină în scrierile lui. După absolvirea liceului din Weequahic în 1950, a urmat cursurile Universităţii Bucknell din Pennsylvania şi ale Universităţii din Chicago, unde a primit o bursă pentru a-şi definitiva masterul în literatură engleză. În 1959 a publicat La revedere, Columbus – o selecţie de povestiri şi o nuvelă –, pentru care a primit National Book Award. Zece ani mai tîrziu, publicarea celui de-al patrulea roman al său, Complexul lui Portnoy, i-a adus lui Roth aprecierea criticii şi succesul comercial, consolidîndu-i poziţia printre cei mai buni scriitori tineri americani. Roth este autorul a treizeci şi una de cărţi, printre ele numărîndu-se şi cele care urmăresc destinul lui Nathan Zuckerman şi pe al unui narator imaginar pe nume Philip Roth, prin care scriitorul a explorat şi a dat glas complexităţii vieţii americane în secolele XX şi XXI. Contribuţia durabilă a lui Roth la evoluţia literaturii a fost larg recunoscută de-a lungul vieţii sale, nu doar în America, ci şi în străinătate. Printre alte distincţii, a primit Pulitzer Prize, International Man Booker Prize, a fost de două ori cîştigător al National Book Critics Circle Award şi National Book Award şi i-au fost conferite distincţiile National Medal of Arts şi National Humanities de preşedinţii Clinton şi Obama. Philip Roth a murit în 22 mai 2019, la vîrsta de optzeci şi cinci de ani, la şase ani după ce renunţase la scris.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in