Domeniu: Literatură universală -> Sud-americană
Literatură universală -> Poezie
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Seria de autor „Jorge Luis Borges”
Număr pagini: 560
ISBN: 978-973-46-6976-9
Tip ediție: cartonată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Jorge Luis Borges
Poezii (ediţia 2017, revăzută şi adăugită)
În stoc

Traducere din limba spaniolă şi prefaţă de Andrei Ionescu
Ilustraţii de Tudor Pătraşcu

„A fost fascinat de mitologiile orientale şi de cele nordice, dar ideea lui de perfecţiune literară a fost forma limitată şi clară. Borges a considerat că eternităţile şi infiniturile încap într-o pagină.” (Octavio Paz)

„Borges este unul dintre cei zece sau chiar cinci scriitori moderni pe care avem obligaţia să-i citim. După ce ne-am apropiat de el, nu mai sîntem aceiaşi. Viziunea noastră despre oameni şi lucruri s-a schimbat. Mai mult, şi inima noastră e alta.” (Claude Mauriac) 

„Ne-a dat exemplul unei austerităţi responsabile în meseria cuvîntului scris, ne-a conferit eminenţă în viaţa spiritului.” (Roy Bartholomew)

„Borges e singurul scriitor ce inaugurează, după Kafka, un mod diferit de a scrie şi de a imagina.” (Dario Puccini)

„Este semnificativ faptul că activitatea literară a lui Jorge Luis Borges a început şi s‑a încheiat cu poezia. Mai mult, se poate spune că opera lui literară este în mod esenţial poezie.” (Andrei Ionescu)

59.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Jorge Luis Borges (autor)

Jorge Luis Borges (1899-1986), scriitor argentinian, unul dintre cei care au marcat literatura universală a secolului XX. Reprezentant al „realismului magic“ sud-american, a construit cu măiestrie un adevărat joc al ficţiunii. În România este cunoscut mai ales cu volumele sale de povestiri: Istoria universală a infamiei, Grădina potecilor ce se bifurcă, Moartea şi busola. La Editura Polirom au mai apărut: Poezii (2005), Cărţi scrise în doi (2005), Moartea şi busola. Proză completă 1 (2006), Cartea de nisip. Proza completă 2 (2006), Eseuri (2006) şi Cartea fiinţelor imaginare (în colaborare cu Margarita Guerrero, 2006).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in