Domeniu: Istorie -> România -> Perioada comunistă
Colecție: DOCUMENT
Număr pagini: 600
ISBN: 978-973-46-7064-2
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2017
Marius Oprea , Flori Bălănescu , Stejărel Olaru
Ziua care nu se uită. Revolta braşovenilor din 15 noiembrie 1987
Stoc epuizat

Ediţia a II-a revăzută şi adăugită

Volum apărut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

„Trăiesc mulţumirea de a fi putut pune sub ochii cititorilor poveştile triste ale unor oameni al căror curaj s-a născut din disperare. Oameni care, cu toată această disperare ce a învins frica, au arătat lumii întregi că România lui Ceauşescu nu e o ţară amorţită, în care «mămăliga nu explodează», ci e o ţară care se mişcă, în care demnitatea nu a dispărut şi românii sînt gata să plătească un preţ greu pentru a şi-o apăra. Mulţi dintre participanţii la revoltă au avut de îndurat deportarea; unii, cei cărora această carte le este dedicată, au plătit cu viaţa pentru curajul lor. Şi unii, şi ceilalţi sînt, de-acum, oameni ai istoriei.” (Marius Oprea)

„Nu se ştia ce s-a întîmplat cu muncitorii. Se operaseră arestări. Se vorbea şi despre asta. Oamenii au dispărut de acasă. Nu au mai revenit la familii. Pentru noi a fost limpede încă de atunci. Era începutul unei acţiuni împotriva regimului, era vorba de un protest muncitoresc într-o citadelă ceauşistă, era vorba de un mesaj politic antidictatorial, era vorba de un context clar: presiunile Moscovei, ruptura cu Occidentul, care-şi radicalizase poziţiile faţă de regim – toate astea ne-au făcut să credem că e vorba într-adevăr de începutul sfîrşitului.” (Emil Hurezeanu)

59.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Marius Oprea (coordonator)

Marius Oprea (n. 1964, Tîrgovişte) a creat, în decembrie 2005, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, pe care l-a condus pînă în 2010 şi unde, în prezent, lucrează ca şef al Compartimentului de Investigaţii Speciale.

Flori Bălănescu (autor)

Flori Bălănescu (n. 1969, Craiova) este istoric, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului din Bucureşti (INST), publicistă şi scriitoare, reprezentanta editorială a lui Paul Goma în România. Editează seria de autor „Paul Goma” la Editura Ratio et Revelatio.

Stejărel Olaru (autor)

Stejărel Olaru (n. 1973) este istoric şi politolog. Cunoscut ca expert în istoria serviciilor de informaţii şi analist politic, între 2006 şi 2008 a fost consilier de stat pe probleme de securitate naţională la Cancelaria prim-ministrului şi reprezentant al guvernului în Comunitatea Naţională de Informaţii.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in