Domeniu: Literatură de călătorie -> Europa -> Marea Britanie
Colecție: HEXAGON -> Cartea de călătorie
Număr pagini: 368
ISBN: 978-973-46-6694-2
Tip ediție: broșată
Format: 135x200
An apariție: 2017
Bill  Bryson
Însemnări de pe o insulă mică
În stoc

Traducere şi note de Anacaona Mîndrilă-Sonetto

După o şedere de mai bine de douăzeci de ani în Marea Britanie şi înainte de a se întoarce în Statele Unite împreună cu familia, Bill Bryson porneşte într-o călătorie de rămas-bun, un fel de tur al insulei care i-a fost atîta vreme cămin. Folosind mijloacele de transport în comun şi făcînd drumeţii ori de cîte ori i se iveşte ocazia, autorul parcurge un lung şi întortocheat traseu ce începe în Dover, locul în care a pus pentru prima dată piciorul în Marea Britanie, şi ajunge pînă la John O’Groats, capul cel mai nordic al insulei. Marile oraşe, dar şi satele şi cătunele pitoreşti, trecutul evocat nostalgic-ironic şi prezentul ale cărui metehne sînt dezvăluite cu mult umor, peisajele spectaculoase şi întîlnirile cu inşi dintre cei mai diverşi, vînzători, clienţi ai puburilor şi hotelurilor ori tovarăşi de drum, compun experienţa intimă a unei Britanii cotidiene, cu oameni care se plîng rareori şi sînt încîntaţi de plăceri mărunte precum o ceaşcă de ceai şi cîţiva biscuiţi. 

„O carte pe care nu ar trebui să o citeşti în public, ca nu cumva să izbucneşti în hohote nestăpînite de rîs.” (The Times

„Delectabil este că e tot atîta Bryson în carte cît e Marea Britanie.” (Sunday Telegraph)

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Bill  Bryson (autor)

Bill Bryson, născut în SUA, a lucrat ca jurnalist şi a fost rector al Universităţii Durham din Marea Britanie. La Editura Polirom, de acelaşi autor au mai apărut Acasă. O istorie a vieţii private (2012, 2017), De cealaltă parte a lumii. Călătorind prin Australia (2014), O plimbare în pădure. Redescoperind America pe cărările Munţilor Apalaşi (2015), Călătorii prin Europa (2015), Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN (2015), 1927. O vară care a schimbat lumea (2016), Însemnări de pe o insulă mică. O călătorie prin Marea Britanie (2017), Drumul către Little Dribbling. Noi însemnări de pe o insulă mică (2018) şi Însemnări dintr-o ţară mare. Visul american văzut de aproape (2018).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in