Domeniu: Literatură universală -> Indiană
Literatură universală -> Psihologică
Literatură universală -> Romance
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 208
ISBN: 978-973-46-7143-4
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Janice Pariat
Inima cu nouă încăperi
În stoc

Traducere din limba engleză de Anacaona Mîndrilă-Sonetto

O biografie ficţională spusă cu ajutorul iubirii

Inima cu nouă încăperi este povestea caleidoscopică, strălucitoare şi emoţionantă a vieţii unei femei, spusă de cei pe care i-a iubit şi de cei care au iubit-o. Nouă personaje îşi aduc aminte de relaţia pe care au avut-o cu aceeaşi femeie, poveştile şi amintirile lor dîndu-i viaţă, apropiindu-ne pe noi, cititorii neîncrezători, de ea, dar nedepăşind graniţele intimităţii, căci chiar vocea femeii iubite rămîne mută. Odată apărută această îndoială, această rezervă, nu vom şti niciodată care versiune este cea adevărată: a iubiţilor din trecut sau a iubitei care-i animă. Desfăşurîndu-se pe fundalul mai multor oraşe, plimbîndu-se între Orient şi Occident, Inima cu nouă încăperi este o poveste delicată, tulburătoare, un roman scris de o mînă profesionistă, o colecţie de perspective mereu schimbătoare care dezvăluie posibilitatea intimităţii cu celălalt, dar şi îndoiala pe care această intimitate o naşte. 

„De vreme ce frumuseţea se află în ochii privitorului, o carte ce descrie o femeie prin ochii celor nouă personaje care au iubit-o trebuie să fie o poveste frumoasă.” (The Hindu)

Inima cu nouă încăperi încearcă să exploreze felul în care, în legăturile noastre, romantice sau nu, existăm pentru alţii ca un discurs pe care ei şi-l spun şi pe care apoi îl prezintă semenilor. Cît timp ne petrecem cu cei pe care-i iubim spunîndu-le: «Întotdeauna faci asta…» sau «ştiam eu c-aşa se va-ntîmpla…»?” (Janice Pariat)

27.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Janice Pariat (autor)

Janice Pariat este autoarea volumului de povestiri Bărci pe ţărm şi a romanului Căluţul de mare. În anul 2013 i-au fost decernate Young Writer Award al Academiei Naţionale de Litere a Indiei şi Crossword Book Award for Fiction. A făcut studii de literatură engleză la St Stephen’s College din Delhi şi istoria artei în Londra, la School of Oriental and African Studies. Opera ei – ficţiune, poeme, articole şi eseuri – a fost publicată în mai multe reviste culturale. În 2014 este bursieră a programului Charles Wallace Creative Writing al Universităţii din Kent, Marea Britanie. Romanul Inima cu nouă încăperi este programat să apară în Marea Britanie anul acesta şi este deja în curs de traducere în şase limbi, printre care italiană, spaniolă, franceză şi germană. În prezent, Janice Pariat trăieşte la New Delhi.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in