Domeniu: Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> General
Literatură universală -> Italiană
Grădinărit şi animale de companie -> Animale de companie -> Alte animale
Colecție: JUNIOR
Număr pagini: 200
ISBN: 978-973-46-7141-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Massimo Vacchetta , Antonella Tomaselli
25 de grame de fericire. Cum îţi poate schimba un pui de arici viaţa
În stoc

Traducere din limba italiană și note de Corina Anton

„Ai putea să te ocupi de el două zile?” Aşa începe prietenia dintre Massimo, un medic veterinar, şi un mic arici orfan. Puiul de arici nu are mai mult de cîteva zile, e în întregime rozaliu şi poartă pe spate o coroană de ace albe şi moi, cam zbîrlite. Cîntăreşte doar 25 de grame şi plînge încetişor: îi e foame sau frig, ori poate se simte singur. Iar plînsul acela, atît de deznădăjduit, îl îmblînzeşte pe Massimo, îl face să-şi uite apatia şi tabieturile. Astfel, Ninna – chiar aşa, pentru că micul arici se dovedeşte a fi femelă – îi schimbă viaţa. E curioasă şi imediat ce adulmecă noutatea iese din ascunziş; este jucăuşă şi se distrează răsturnînd cu nasul vasul cu apă; e afectuoasă şi îl linge înnebunită de bucurie după o lungă absenţă. Dar este şi animal sălbatic şi are nevoie de libertate: cuşca devine tot mai strîmtă pentru ea şi fericirea o aşteaptă afară, în pădure... Massimo Vacchetta povesteşte în cartea lui despre această extraordinară întîlnire care l-a ajutat să depăşească o perioadă întunecată şi i-a dat un nou scop în viaţă: să deschidă un centru de reabilitare pentru arici, o specie ameninţată de neatenţia noastră, şi să ajute exemplarele în pericol.

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Massimo Vacchetta (autor)

Massimo Vacchetta trăiește la Novello, în provincia Cuneo. Lucrează de peste douăzeci de ani ca veterinar specializat în bovine. În 2014, a deschis Centrul de reabilitare pentru arici La Ninna, o filială a Centrului de reabilitare a animalelor sălbatice (CRAS) din Bernezzo. Massimo este și președintele asociației La Casa dei ricci, care are scopul de a proteja aricii și natura. În 2016, a publicat, împreună cu Antonella Tomaselli, 25 de grame de fericire, povestea de început a prieteniei sale cu aricii.

Antonella Tomaselli (autor)

Antonella Tomaselli colaborează la săptămînalul Confidenze tra amiche (Mondadori) şi la blogul literar pentru iubitorii de animale ioleggoconjoy.com. Animalele şi natura sînt pasiunile sale. Este președinta onorifică a Societății italiene de iubitori de cîini Yorkshire Terrier. A scris numeroase cărți despre diferite rase de cîini şi articole publicate în reviste de profil.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in