Domeniu: Literatură universală -> Beletristică
Literatură universală -> Italiană
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 200
ISBN: 978-973-46-7476-3
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Paolo Cognetti
Băiatul sălbatic
În stoc

Traducere din limba italiană de Corina Anton

Paolo Cognetti este autorul bestsellerului internaţional Cei opt munţi, cîştigător al Premiului Strega.

Roman autobiografic înrudit cu bestsellerul Cei opt munţi, Băiatul sălbatic are drept protagonist un bărbat în vîrstă de treizeci de ani, singuratic, dezorientat şi care şi-a pierdut încrederea în sine. Cei zece ani în care nu a mai văzut munţii unde a descoperit libertatea pe cînd era copil şi-au lăsat amprenta asupra sa, transformîndu-l într-un om vlăguit şi demoralizat. Şi acesta e motivul pentru care   se hotărăşte să închirieze o cabană   aflată la 1.900 de metri altitudine   ca să trăiască, timp de cîteva luni, viaţa la care visase întotdeauna în secret. Izolat de lume, avînd drept companie doar nişte localnici, cîteva animale şi cărţile autorilor preferaţi – Henry David Thoreau, Jon Krakauer, Elisée Reclus –, îşi recapătă forţele, redescoperind totodată esenţa propriei fiinţe: inspiraţia de a scrie. Jurnal, meditaţie filozofică şi jurnal de călătorie deopotrivă, Băiatul sălbatic este o reflecţie profundă asupra singurătăţii, prieteniei şi relaţiei cu natura şi cu familia. O carte emoţionantă şi plină de forţă aparţinînd uneia dintre vocile de prim rang ale literaturii italiene contemporane.

Băiatul sălbatic conţine esenţa unei experienţe: catalog al lucrurilor auzite la umbra copacilor, intuiţii mărunte şi astrale, prietenii învăluite în tăcere şi citate bine alese, pentru că, la urma urmei, nici un tovarăş de călătorie nu e mai generos şi mai sociabil decît o carte.” (Panorama)

„O scriitură discretă şi rafinată, un text profund care poate fi citit în aceeaşi măsură ca un imn închinat naturii şi ca povestea formării unui caracter.” (Le Monde des Livres)

„Dacă muntele este o încercare pentru trup şi minte, atunci e deopotrivă o provocare pentru limbaj. Impetuos şi limpede ca un torent, limbajul cărţii lui Paolo Cognetti se măsoară cu peisajul şi cu el însuşi.” (Le Courrier)

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Paolo Cognetti (autor)

Paolo Cognetti (n. 1978, Milano) este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori italieni contemporani. A făcut studii universitare de matematică, însă le-a abandonat curînd în favoarea celor de film. Cititor avid de literatură americană, a debutat cu volumul Fare ordine (2003), distins cu Premiul Subway-Letteratura. Apoi a publicat alt volum de povestiri, Manuale per ragazze di successo (2004), urmat de Una cosa piccola che sta per esplodere (2007), distins cu Premiul Settembrini şi Premiul Renato Fucini. Primul său roman, Sofia si veste sempre di nero (2012), a fost nominalizat la Premiul Strega. În 2016 i-a apărut romanul Le otto montagne (Cei opt munţi), care a fost vîndut în peste 20 de ţări încă dinainte de publicare, creînd senzaţie în lumea editorială. Cei opt munţi a fost publicat în peste 30 de ţări şi distins cu Premiul Strega şi Premiul Strega Giovani, precum şi cu cîteva prestigioase premii internaţionale: Prix Médicis étranger, Prix François Sommer, English PEN Translates Award. Cognetti a mai publicat volumele de călătorii New York è una finestra senza tende (2010), Tutte le mie preghiere guardano verso ovest (2014), un jurnal montan, Il ragazzo selvatico (Băiatul sălbatic, 2013), şi volumul de eseuri A pesca nelle pozze più profonde (2014). La Editura Polirom au apărut Cei opt munţi şi Băiatul sălbatic.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in