Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> De război şi militară
Literatură universală -> Thriller & Mystery
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Esențial
Număr pagini: 304
ISBN: 978-973-46-7509-8
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Michael Ondaatje
Pacientul englez (ediția 2018)
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Monica Wolfe‑Murray

Laureat al Golden Man Booker Prize 2018 pentru cel mai bun roman distins cu The Man Booker Prize în ultimii 50 de ani

Roman ecranizat în regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes, Juliette Binoche şi Kristin Scott Thomas în rolurile principale. Un film laureat cu 9 Premii Oscar.

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existenţa pustiită, împinşi de hazard sub acoperişul unei foste mănăstiri italiene, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorţită de spectacolul suferinţei şi morţii atîtor soldaţi îngrijiţi; Caravaggio, un hoţ şi spion mutilat, dependent de morfină; Kip, un genist sikh care-şi pune zilnic viaţa în pericol dezamorsînd bombe; şi mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, îngrijit de Hana, pe care lumea îl ia drept englez şi care începe să dezvăluie o poveste de dragoste, cu aventuri în deşert şi scene de război, ce ajunge să-i bîntuie şi să-i transforme pe ascultătorii săi.

„Pana îndemînatică a lui Ondaatje ţese ca într-o pînză istoriile unor oameni înlănţuiţi fără scăpare în tot soiul de poveşti de dragoste şi război. Pacientul englez este o capodoperă a ficţiunii contemporane.” (Don DeLillo)

„Un roman ca un covor zburător, a cărui magie face lumile apuse şi timpurile uitate să-şi spună povestea… o carte ca un vis, cum rar au mai apărut în ultimii ani.” (Time)

„Avioane dispărute misterios în pustietăţile nepătrunse ale deşertului, episoade de spionaj care-ţi taie respiraţia, descoperiri arheologice în inima Saharei, bombe cu ceas care stau să explodeze în orice clipă… iată ce ne trebuia: un roman viu, vibrant, puternic.” (The Spectator)

34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Michael Ondaatje (autor)

Michael Ondaatje s-a născut în Sri Lanka, în 1943, şi s-a mutat în Marea Britanie şi apoi în Canada, unde locuieşte în prezent. Şi-a făcut studiile la Universitatea din Toronto şi Queen’s University din Kingston, Ontario; în 1971 a devenit profesor la Universitatea York din Toronto. A publicat mai multe volume de poezii şi un volum de memorii, Running in the Family (1983). Este autorul a şapte romane: Coming Through Slaughter (1976), În pielea unui leu (1987; Editura Polirom, 2004), care construieşte o frescă socială a oraşului Toronto în anii ’20-’30, Pacientul englez (1992), distins cu The Man Booker Prize şi care l-a făcut cunoscut în toată lumea, Obsesia lui Anil (2000; Editura Polirom, 2002), avînd ca personaj central o tînără antropoloagă care investighează crimele de război din Sri Lanka, Divisadero (2007), Masa Pisicii (Editura Polirom, 2011) şi Warlight (2018).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in