Domeniu: Științe sociale -> Studii și eseuri
Colecție: PLURAL -> M
Număr pagini: 288
ISBN: 978-973-46-7624-8
Tip ediție: broșată
Format: 145x225
An apariție: 2019
Tom Nichols
Sfârșitul competenței. Discreditarea experților și campania împotriva cunoașterii tradiționale
În stoc

Traducere de Cristian Fulaş

Expunerea la informații în era tehnologiei alimentează un egalitarism intelectual narcisist și orientat greșit, care afectează negativ orice tip de dezbatere. Astfel, omul de rînd care își culege informațiile de pe internet ajunge să se creadă la fel de competent în medicină ori diplomație ca specialiștii din domeniile respective. Toate opiniile, inclusiv cele mai ridicole, se cer a fi luate în serios și orice contrazicere a acestei teze este respinsă drept elitism nedemocratic. Printre motivele respingerii experților, Tom Nichols enumeră accesibilitatea internetului, apariția modelului satisfacției clientului în cadrul studiilor superioare și transformarea industriei media într-o mașină de divertisment non-stop. În loc să formeze un public educat, diseminarea tot mai democratică a informațiilor face ca o armată de cetățeni furioși și prost informați să nege realizările intelectuale, iar în acest context înseși instituțiile democratice riscă să devină victimele populismului sau ale tehnocrației. Sfîrșitul competenței analizează acest fenomen și avertizează cu privire la pericolele care amenință stabilitatea și supraviețuirea democrației moderne în era informației.

 

44.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Experții și cetățenii • Cum a devenit conversația epuizantă • Studiile superioare • Stai puțin, să caut pe Google • Cînd experții greșesc • Experții și democrația
Despre autor
Tom Nichols (autor)

Tom Nichols este profesor de securitate naţională la US Naval War College, profesor asociat la Harvard Extension School şi fost consilier în Senatul SUA. Este autorul mai multor volume despre politica externă a SUA şi securitatea internaţională. În 2017 Politico Magazine l-a inclus printre primii 50 de gînditori ale căror idei influenţează politica şi viaţa publică americane.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in