Domeniu: Literatură universală -> Poliţistă
Literatură universală -> Franceză
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 280
ISBN: 978-973-46-7606-4
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Georges Simenon
Zăpada era murdară
În stoc

Traducere din limba franceză de Nicolae Constantinescu

O ţară sub ocupaţie germană. E iarnă. Frank are 19 ani şi împarte locuinţa cu mama lui, Lotte, care ţine un bordel clandestin. Cînd are chef, face dragoste cu prostituatele printre care trăieşte. Alteori, lipsit de ocupaţie, Frank bate cafenelele şi se înhăitează cu tot felul de indivizi vicioşi, pe care în sinea lui îi admiră. Într-o zi se hotărăşte să omoare un ofiţer german, într-o fundătură, prima lui crimă, la care se gîndeşte ca la un fel de pierdere a virginităţii. Dar e surprins de un vecin, Holst, a cărui fiică e îndrăgostită de Frank. Îl va denunţa Holst poliţiei? N-are importanţă. Frank a trecut linia roşie. Nu mai poate da înapoi. Şi totul o ia la vale cu repeziciune... Renunţînd la naraţiunea tradiţională, la tempoul clasic al romanului-policier dat de celebrul comisar Maigret, Simenon a ales aici un stil tăios, rece, care te îngheaţă, alb ca zăpada care cade de-a lungul întregului roman. O carte tensionantă, rotunjită de analiza psihologică a personajelor şi atmosfera neliniştitoare, kafkiană a întregului text, Zăpada era murdară a fost dramatizată de Frédéric Dard şi adaptată pentru marele ecran de Luis Saslavsky.

„Un romancier care a intrat în lumea ficţiunii ca şi cum ar fi fost parte din ea.” (Peter Ackroyd)

„Georges Simenon e acel scriitor minunat, lucid, simplu, tot timpul în echilibru cu lumea pe care o creează.” (Muriel Spark)

„Unul din marii scriitori ai secolului XX. Are o abilitate neîntrecută de a ne face să vedem dincolo de coaja lucrurilor.” (The Guardian)

 

32.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Georges Simenon (autor)

Georges Simenon (1903-1989) este unul dintre cei mai cunoscuţi autori de literatură poliţistă. A scris peste 200 de romane, traduse în peste cincizeci de limbi, iar cărţile sale au fost vîndute pînă în prezent în peste 850 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in