Domeniu: Sport și recreere -> Arte marţiale şi autoapărare
Self-help, practic -> Meditaţie
Colecție: HEXAGON
Număr pagini: 240
ISBN: 978-973-46-7671-2
Tip ediție: broșată
Format: 135x200
An apariție: 2018
Miyamoto Musashi
Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho (ediţia a IV-a, revăzută și adăugită)
În stoc

Drumul pe care mergi singur Dokkōdō

35 de articole despre strategie Hyōhō sanjūgo kajō

Traducere din limba japoneză, comentarii şi note de Neculai Amălinei

Cu puţin timp înainte de a muri, samuraiul Miyamoto Musashi se retrage în peştera Reigandō din regiunea Kumamoto, unde scrie Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho. Tradusă de-a lungul anilor în numeroase limbi, lucrarea pe care acest legendar maestru al sabiei a lăsat-o posterităţii este atît un manual de strategie, cît şi o incursiune în filosofia artelor marţiale. Musashi descrie tehnici aplicabile în lupta cu unu sau mai mulţi adversari şi arată cum acestea, îmbinate cu preceptele Zen, pot fi utile în viaţa de zi cu zi. Pentru a înţelege mai bine învăţăturile sale, volumul este completat cu ilustraţii şi comentarii privind contextul istoric şi cultural în care a fost scris. Ediţia include de asemenea un alt text renumit, tratatul de instruire în arta sabiei intitulat 35 de articole despre strategie (Hyōhō sanjūgo kajō), şi comentarii la Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō, un set de 21 de reguli de conduită morală concepute de celebrul samurai pentru discipolii săi.

24.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Calea strategiei – hyōhō no michi • Pămîntul • Apa • Focul • Vîntul • Vidul • Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō • 35 de articole despre strategie – hyōhō sanjūgo kajō

Despre autor
Miyamoto Musashi (autor)

Miyamoto Musashi (1584-1645), samurai, scriitor, pictor și caligraf. S-a evidențiat prin stilul său unic de luptă, cu două săbii. A dezvoltat o filosofie a strategiei în artele marțiale pe care a prezentat-o ulterior în cărțile sale, Oglinda Căii Strategiei (Hyōdōkyō), 35 de articole despre strategie (Hyōhō Sanjūgo Kajō), Cartea celor cinci cercuri (Gorin no Sho).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in