Domeniu: Politică și științe politice -> Politică mondială -> General
Politică și științe politice -> Studii și eseuri -> Internațional
Colecție: OPUS -> Științe politice
Număr pagini: 376
ISBN: 978-973-46-7669-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2019
Dan Pavel
Războaiele neterminate din era Facebook
Ultimele exemplare

După prăbușirea regimurilor comuniste de tip sovietic, lumea a fost dramatic influențată de SUA, noua supraputere, iar sistemul internațional a intrat în epoca unipolarității. Vechii jucători, regrupați, duc o altfel de politică expansionistă, cu arme noi, conectate la o eră digitală ofertantă. Volumul analizează tocmai acele procese, clivaje și conflicte care au dus la războaie culturale, civile, religioase sau armate. Războaiele prezentului sînt nonideologice sau de tip fundamentalist, economic, (pseudo)izolaționist și nu se vor mai încheia cu împărțiri teritoriale sau tratate de pace. Miza viitorului nu va mai fi legată de cea mai puternică economie sau de cel mai mare buget militar, ci de cine va reuși să-și impună pe plan internațional regulile și valorile, de principiul autodeterminării statelor, întemeiat pe liberul schimb, pe democrație și pe controlul armamentului. Bazîndu-se pe lecțiile trecutului, temele discutate aici sînt necesare unei bune înțelegeri a lumii actuale, oferind totodată o pregătire pentru șocurile și surprizele viitorului.

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Efectul alegerilor americane asupra lumii și cum a răspuns planeta provocării Trump • Dragonul antiliberal • Principiul autodeterminării națiunilor și provocarea Kurdistan • The anti‑sexual harassment cultural war Intelligence and narrow-mindedness. Politica din ultimul secol și serviciile secrete • Scenarii apocaliptice și proiecte antiapocaliptice

Despre autor
Dan Pavel (autor)

Dan Pavel, filosof, scriitor, ziarist, consultant politic, membru al Uniunii Scriitorilor, fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Revoluţionarilor Fără Privilegii. Profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti. La Editura Polirom a mai publicat: Cine, ce şi de ce? Interviuri despre politică şi alte tabuuri (1998), Leviathanul bizantin (1998), „Nu putem reuşi decît împreună” (2003, în colaborare cu Iulia Huiu), Democraţia bine temperată (2010), Grajdurile lui Augias. Rituri de purificare în posttotalitarism (2017).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in