Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 304
ISBN: 978-973-46-7668-2
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Irvine Welsh
Artistul Begbie
În stoc

Traducere din limba engleză de Carmen Toader

Jim Francis trăieşte o viaţă de vis: locuieşte în California împreună cu tînăra lui soţie, are două fetiţe încîntătoare şi e un artist de succes. Terifiantele lui sculpturi, în care vedete hollywoodiene apar mutilate ingenios, sînt la mare căutare, iar Jim şi soţia sa, Melanie, par perechea perfectă. Numai că artistul Jim Francis are un trecut întunecat, pe care l-a lăsat în urmă în Scoţia. Atunci cînd se întoarce în Edinburgh ca să ia parte la înmormîntarea unui fiu dintr-o relaţie mai veche, toate lucrurile de care a încercat să scape îl copleşesc dintr-odată. Aici el este cunoscut drept Frank Begbie (Franco), membru al unei găşti interlope, fost puşcăriaş şi unul dintre cei mai violenţi indivizi din acest univers sordid şi lipsit de speranţă. Iar cum fiul său, Sean, fusese ucis, toţi apropiaţii lui Franco, inclusiv membrii familiei, se aşteaptă acum la o răzbunare sîngeroasă, ba chiar îl îmboldesc pe condamnatul reformat să treacă la fapte. Între timp, în California, Melanie începe să afle lucruri neliniştitoare despre soţul ei. Cu o construcţie de roman poliţist dinamic şi captivant, Artistul Begbie îl readuce în prim-plan pe cruntul bătăuş Francis Begbie din Trainspotting. Este o carte încărcată de agresivitate, căci explorează o lume brutală şi cinică, unde prietenia şi răzbunarea capătă înţelesuri aparte, iar moartea violentă e ceva aproape banal.

„O odisee prin cotloanele cele mai sumbre ale vieţii urbane.” (Hot Press)

„Alert şi spumos – se citeşte cu sufletul la gură.” (Sunday Mirror)

Artistul Begbie este un roman tensionat, inteligent şi dinamic. Dimensiunile lui mai reduse concentrează energia lui Welsh. Violenţa pluteşte ameninţător în atmosferă aproape necontenit, iar atunci cînd se dezlănţuie, e necruţătoare.” (The Telegraph)

„Un thriller în stilul în care îşi construieşte Tarantino filmele de război sau westernurile, ascunzînd teme majore în interiorul genului.” (The Skinny)

34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Irvine Welsh (autor)

Irvine Welsh s-a născut în 1958 în Leith, o suburbie a oraşului Edinburgh. A renunţat la şcoală la vîrsta de 16 ani, a participat la mişcarea punk din anii ’70, a schimbat mai multe slujbe şi a cîntat în cîteva trupe rock. În 1993, odată cu publicarea romanului Trainspotting, se impune ca unul dintre cei mai de succes scriitori scoţieni. Încă înainte de realizarea filmului cu acelaşi nume (în 1996), cartea fusese reeditată deja de paisprezece ori. I-au urmat volumele Acid House, Jeg, Porno, Dacă ţi-a plăcut şcoala, munca o să-ţi placă şi mai mult, Varză reîncălzită, Davaiştii, Viaţa sexuală a gemenelor siameze, toate apărute la Editura Polirom în numeroase ediţii.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in