Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Clasici
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 360
ISBN: 978-973-46-7811-2
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2019
E.M. Forster
O călătorie în India (ediţie de buzunar)
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Liliana Pamfil-Teodoreanu

Roman ecranizat în 1984, în regia lui David Lean, cu Judy Davis, Victor Banerjee şi Peggy Ashcroft în rolurile principale

Unul dintre cele mai citite romane ale secolului XX, O călătorie în India se inspiră din momentele de glorie ale expansiunii coloniale britanice, dar şi din tensiunile rasiale ce marchează fiecare moment al vieţii în colonii. Pe acest fundal, Adela Quested şi prietena ei, doamna Moore, turiste britanice în Chandrapore, descoperă că, în ciuda legăturilor puternice cu comunitatea colonială locală, îşi doresc să se apropie mai mult de savoarea şi de poveştile neştiute ale Indiei. Dar, cînd destinul le aduce alături de Cyril Fielding şi de prietenul lui din partea locului, doctorul Aziz, spiritele comunităţii din Chandrapore îşi pierd liniştea şi vieţile tuturor, colonist sau colonizator, îşi schimbă dramatic ritmul.

24.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
E.M. Forster (autor)

Edward Morgan Forster (1879-1970) s-a născut la Londra, într-o familie din clasa de mijloc. Primele lui romane vorbesc despre condiţiile sociale precare din perioada de declin a epocii victoriene. Aşa au apărut Where Angels Fear to Tread (1905), The Longest Journey (1907) şi A Room with a View (1908; Cameră cu vedere, Polirom, 2016), care mai tîrziu au inspirat faimoase producţii cinematografice. Primul mare succes l-a avut cu Howards End (1910; Polirom, 2016), a cărui ecranizare a devenit repede celebră. A călătorit în Alexandria, în timpul Primului Război Mondial, şi de două ori în India. La întoarcerea în Anglia, influenţat de timpul petrecut în acele locuri exotice, a scris O călătorie în India (1924; Polirom, 2015). E.M. Forster a mai publicat şi cărţi de povestiri, printre care se numără The Celestial Omnibus (1911) şi The Eternal Moment (1928), o antologie de poeme şi cîteva volume de teatru, eseuri critice şi jurnale de călătorie.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in