Domeniu: Literatură universală -> Beletristică
Literatură universală -> Sud-americană
Literatură universală -> Thriller & Mystery
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 304
ISBN: 978-973-46-7804-4
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2019
Juan Gabriel Vásquez
Zgomotul lucrurilor în cădere (ediție de buzunar)
În stoc

Traducere din limba spaniolă de Marin Mălaicu‑Hondrari

Roman cîştigător al International IMPAC Dublin Literary Award 2014

În anii ’90, cînd Bogotá abia se trezea din coșmarul celei mai violente perioade din istoria sa, tînărul universitar Antonio Yammara se împrietenește într-o sală de biliard cu Ricardo Laverde, un fost pușcăriaș care se recomandă drept pilot. Laverde va fi însă curînd împușcat mortal, iar Yammara face o adevărată obsesie pentru trecutul misterios al prietenului său. Cercetările sale îl ajută să înțeleagă mecanismele ascunse prin care războiul împotriva drogurilor a modelat viața familiei lui Laverde, dar și pe a sa.

Zgomotul lucrurilor în cădere are în fundal o societate columbiană ce resimte din plin rupturile lăsate de epoca celui mai mare traficant de narcotice pe care l-a avut. Este un roman despre iubiri și prietenii frînte de capriciul istoriei, despre neputința de a-ți trăi viața firesc, dar și un thriller ce se hrănește din trecutul unui om și al unei țări.

24.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Juan Gabriel Vásquez (autor)

Juan Gabriel Vásquez s-a născut la Bogotá, în 1973. După încheierea studiilor de drept la Universidad de Rosario din oraşul natal, a plecat la Paris, unde a obţinut un doctorat în literatură latinoamericană la Sorbona. A trăit în Belgia şi la Barcelona înainte de a se întoarce în Columbia. A publicat pînă în prezent şase romane – Persona (1997), Alina suplicante (1999), Los informantes (2004), Historia secreta de Costaguana (2007), El ruido de las cosas al caer (2011; Zgomotul lucrurilor în cădere), distins în acelaşi an cu Premio Alfaguara Novela şi în 2014 cu International IMPAC Dublin Literary Award, şi Reputaciones (2013) – , un volum de proză scurtă, Los amantes de Todos los Santos (2001), o biografie, Joseph Conrad: el hombre de ninguna parte (2004), şi volumul de eseuri El arte de la distorsión (2009). A tradus din operele lui John Hersey, John Dos Passos, Victor Hugo şi E.M. Forster şi este editorialist al cotidianului columbian El Espectador.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in