Domeniu: Psihologie -> Educaţie
Științele educației -> Consiliere și orientare profesională
Științele educației -> Psihologia educaţiei
Colecție: COLLEGIUM -> Psihologie
Număr pagini: 704
ISBN: 978-973-46-6358-3
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2019
Violeta Enea
Intervenții psihologice în școală. Manualul consilierului școlar
În stoc

Prefață de Adriana Băban

„Școala oferă spațiul, cadrul și reperele de dezvoltare pentru o categorie largă de vîrstă. Nu întotdeauna însă viața unui copil sau adolescent este generoasă cu acesta; blocaje, debusolare, situații de criză pot interfera și scurtcircuita «seninătatea» vîrstei, iar lipsa de suport în astfel de situații crește riscul pentru eșec și abandon școlar. Ghidul de față satisface nevoile și exigențele unui consilier școlar dornic să afle abordările contemporane în munca cu elevul, părintele și profesorul. Tematica acoperă o arie largă de probleme și activități tipice: de la evaluarea elevului la consilierea de grup, de la intervenția în doliu la prevenția suicidului, de la consilierea în cazurile de viol, abuz și adicție la dezvoltarea personală a elevului. Consilierul școlar are nevoie pentru formarea sa și în munca de zi cu zi de un astfel de material și instrument de lucru, iar beneficiarii direcți sunt nu doar consilierul școlar, ci și elevul, părintele, profesorul și comunitatea școlară.” (Adriana Băban)

„Consilierea școlară este într-o continuă evoluție și transformare, iar consilierii școlari pot reprezenta o resursă importantă în educație. Doar prin aplicarea unui model de consiliere școlară bazat pe date și pe utilizarea unor programe de intervenție a căror eficiență a fost demonstrată prin cercetare se poate crește calitatea activității desfășurate de consilierii școlari. Din această perspectivă, volumul propune numeroase exemple de programe validate științific utilizate în întreaga lume și programe dezvoltate de specialiști autohtoni, care pot îmbunătăți activitatea la cabinetele de asistență psihopedagogică. Adresat tuturor celor implicați în procesul educațional românesc, acest volum demonstrează că asistența psihopedagogică din țara noastră ar putea ajunge la nivelul profesional din alte state care au investit cu adevărat în educație.” (Violeta Enea)

59.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Medierea conflictelor în școală • Consilierea de grup • Prevenirea tulburărilor de comportament • Programe de intervenție pentru depresie • Bullying și cyberbullying • Suicidul – prevenție, intervenție • Consilierea copilului expus situației de abuz

Despre autor
Violeta Enea (coordonator)

Violeta Enea, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi psihoterapeut format în hipnoză clinică şi terapie ericksoniană. Susţine cursuri de evaluare psihologică şi psihodiagnostic clinic. A publicat volumele Anorexia nervoasă. Teorie, evaluare şi tratament (în colab., Polirom, 2012), Bulimia nervoasă. Teorie, evaluare şi tratament (în colab., Polirom, 2016) şi Tulburările de comportament alimentar şi obezitatea la copii şi adolescenţi (în colab., Polirom, 2017). A coordonat volumul Evaluarea psihologică. Manualul psihologului clinician (în colab., Polirom, 2017) şi este autorul a numeroase studii apărute în reviste cu impact la nivel internaţional (British Journal of Psychology, American Journal of Men’s Health, Social Neuroscience etc.).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in