Domeniu: Științe sociale -> Antropologie -> Culturală și socială
Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Colecție: PLURAL -> M
Număr pagini: 252
ISBN: 978-973-46-6474-0
Tip ediție: broșată
Format: 145x225
An apariție: 2019
Vintilă Mihăilescu
În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului
În stoc

„O carte densă, în care Vintilă Mihăilescu a îndesat, cu grijă însă, atît gîndurile lui, fiind el însuşi propriul său psihanalist, cît şi tot ce a căutat (cu o ambiţie demnă de cel mai onest şi harnic cercetător) să ştie încercînd să înţeleagă ce sînt viaţa, boala şi moartea. O întreprindere la care nu s-ar fi angajat dacă nu ar fi avut ghinion – căci boala este un mare ghinion, care l-a adus în situaţia de a pătrunde într-un univers complicat, inedit: spitalul. Pe care, dincolo, dar şi în paralel cu autoanaliza lui, a încercat să-l vadă, să-l descifreze cu ochii observatorului social, evidenţiind relaţii dictate de statutul celui spitalizat, de reacţiile sale, dar şi de mecanismele de apărare – ale lui şi ale celor care-l înconjoară, familie, prieteni, doctori, colegi de suferinţă. Această carte, care ne priveşte pe fiecare dintre noi, este scrisă de cineva care s-a uitat fix şi încăpăţînat în ochii vieţii şi, plecîndu-se elegant în faţa misterelor ei, aduce un minunat omagiu condiţiei umane.” (Aurora Liiceanu)

23.97 RON
39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Cele două corpuri de acasă • Drumul spre spital • Spitalizarea • Domesticirea spitalului • Relaţia medic-bolnav • Boală, spital şi mecanisme de apărare • În-chipuiri ale corpului

Despre autor
Vintilă Mihăilescu (autor)

Vintilă Mihăilescu este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al SNSPA. În 2005-2010 a fost director general al Muzeului Ţăranului Român. În 1998- 2018 a fost colaborator permanent la revista Dilema (Veche). De același autor, la Editura Polirom au apărut: Antropologie. Cinci introduceri (2007, 2009), Etnografii urbane. Cotidianul văzut de aproape (coord., 2009), Scutecele națiunii și hainele împăratului. Note de antropologie publică (2013), Condiția romă și schimbarea discursului (coord. impreună cu Petre Matei, 2014), Apologia pîrleazului (2015), De ce este România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc (coord., 2017), Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană (2017), Etnogeneză și țuică (2018), În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului (2019).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in