Domeniu: Cărți pentru copii și tineret -> General
Colecție: JUNIOR
Număr pagini: 224
ISBN: 978-973-46-7857-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2019
Philip Reeve , Sarah McIntyre
Emily și Bâlciul din Lună
În stoc

Vîrsta recomandată 6+

Traducere din limba engleză de Iulian Bocai

Emily și Bîlciul din Lună spune povestea unei fetițe descurcărețe care visează să devină mecanic de bîlci. Cînd distracția de pe Luna Bîlciului este amenințată de un monstru de vată de zahăr, o explozie de caramele, un tobogan cu gravitația inversată și alte anomalii care apar chiar în mijlocul unei inspecții importante, Emily face echipă cu eroii ei, doi mecanici experimentați și ciudați, ca să prevină dezastrul. Sarah McIntyre și Philip Reeve au creat o lume plină de personaje pitorești, peripeții și răsturnări de situație spectaculoase, care îi va captiva chiar și pe cei mai reticenți dintre tinerii cititori. Cei mai mici pot lua și ei parte la aventură urmărind ilustrațiile întotdeauna creative și haioase care completează povestea.

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Philip Reeve (autor)

Philip Reeve s-a născut la Brighton, în 1966. A scris prima poveste – despre cosmonautul Spike și cîinele lui, Spook – la vîrsta de cinci ani. După trei ani de studenție la Arte frumoase care aproape l-au adus în pragul falimentului, el petrece sfîrșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 lucrînd pentru un mic librar independent și colaborînd benevol ca scenarist, producător sau regizor de filme de comedie cu buget redus. Spre sfîrșitul acestei perioade scrie, în colaborare cu scriitorul și compozitorul Brian Mitchell, un musical, The Ministry of Biscuits; constrîns de nevoi financiare, ajunge întîmplător și definitiv în lumea ilustrației de animație, moment hotărîtor pentru cariera lui. Printre cărțile sale celebre în toată lumea se numără Mortal Engines (roman ecranizat în 2018), Here Lies Arthur și Boblins. Alături de amica sa, ilustratoarea britanică Sarah McIntyre, a semnat Jinks O’Hare Funfair Repair (Emily și Bîlciul din Lună), Oliver and the Seawigs (Oliver şi perucile‑de‑mare), Cakes in Space (Prăjituri în spațiu) și Pugs of the Frozen North (Mopşi la Polul Nord). Philip Reeve trăiește în prezent în Dartmoor, alături de soția și fiul său.

Sarah McIntyre (autor)

Sarah McIntyre își are studioul în sudul Londrei, unde ilustrează cărți pentru copii și reviste de benzi desenate. Și-a terminat studiile la Bryn Mawr College, unde a urmat cursuri de limba rusă și istoria artei. În 2007 a absolvit studiile de master, specializîndu-se în ilustrarea de cărți pentru copii, la Camberwell College of Arts. Pentru Oliver și perucile-de-mare, la care a colaborat cu Philip Reeve, a cîștigat UKLA Book Award în 2015, iar Mopși la Polul Nord a cîștigat în 2016 Independent Bookshop Week Book Award. Este cîștigătoarea a numeroase alte premii, printre care Leeds Graphic Novel Award 2011 pentru Vern and Lettuce, titlu care a continuat o revistă de benzi desenate pentru copii, The DFC, și o serie de ilustrații apărute în The Guardian. Benzile ei desenate din Shark & Unicorn au apărut pentru trei ani în The Sunday Times.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in