Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Colecție: -
Număr pagini: 192
ISBN: 978-973-46-7860-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2019
Asia Bibi , Anne-Isabelle Tollet
Blasfemie. Condamnată la moarte pentru un pahar de apă
În stoc

Traducere de Nicolae Constantinescu

14 iunie 2009. Un cîmp din Punjab. Patru femei trudesc la strînsul recoltei pe o căldură înăbuşitoare. Una din ele, Asia Bibi, pleacă la fîntîna cea mai apropiată să aducă apă pentru tovarăşele ei de muncă. Face însă greşeala să-şi astîmpere ea setea mai întîi şi e acuzată că a întinat apa fîntînii, rezervată musulmanelor. Asia este creştină. În disputa care izbucneşte, e învinuită de blasfemie. În Pakistan, aşa ceva înseamnă condamnarea la moarte. Aproape linşată de o mulţime furioasă, este aruncată în temniţă, iar după un an primeşte sentinţa: execuţie prin spînzurare. Guvernatorul musulman al Punjabului şi ministrul creştin al Minorităţilor din Pakistan încearcă să-i vină în ajutor, însă amîndoi sînt asasinaţi de fanaticii religioşi. Cu asistenţa unei jurnaliste franceze, Asia scrie din închisoare această carte în care îşi descrie calvarul. În scurt timp, ea devine un simbol pentru toţi cei care luptă în întreaga lume împotriva violenţelor comise în numele religiei. În 2018, după opt ani de detenţie, este în sfîrşit eliberată.

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Asia Bibi (autor)

Asia Bibi s-a născut în 1971 în Ittan Wali, Pakistan. Acuzată de blasfemie faţă de islam în 2009, a fost întemniţată şi condamnată la moarte. După o lungă luptă în justiţie, a fost achitată în 2018. Cazul său a generat în Pakistan o vie polemică în jurul legii contra blasfemiei din 1986 şi mari tensiuni între islamişti şi autorităţi. În prezent, Asia Bibi trăieşte împreună cu familia ei în Canada.

Anne-Isabelle Tollet (autor)

Anne-Isabelle Tollet (n. 1974) este o jurnalistă franceză, specializată în reportaje din zonele sensibile ale lumii, precum Kosovo, Afganistan şi Pakistan. În prezent este redactor-şef al canalului de televiziune CNews.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in