Domeniu: Științele educației -> Educație preşcolară
Științele educației -> Educație primară
Colecție: PROFESORUL DE SUCCES
Număr pagini: 688
ISBN: 978-973-46-7877-8
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2019
Ion-Ovidiu Pânișoară , Marin Manolescu
Pedagogia învățământului primar și preșcolar. Vol. I
În stoc

Premiul „Constantin Rădulescu-Motru”, oferit de Academia Română pentru anul 2019

Premiul Senatului Universității din București pentru Cea mai prestigioasă publicație (carte), în domeniul Științe sociale, ediția 2020

Reușind să fie deopotrivă un tratat și un manual de pedagogie, această lucrare în două volume reunește contribuțiile a nu mai puțin de 41 de specialiști în psihologie, științele educației și didactica specialității. Capitolele din primul volum se axează pe fundamentele educației, problemele sistemului educațional românesc, curriculumul educațional, instruirea și evaluarea în educație, toate văzute din perspectiva unor abordări de ultimă oră. Temele de reflecție cu care se încheie majoritatea capitolelor le oferă cadrelor didactice ocazia de a deveni profesori reflexivi și a se autoperfecționa, integrînd în practică informațiile și conceptele teoretice analizate.

Pedagogia învățămîntului primar și preșcolar este o carte care vă invită întîi la reflecție și apoi la acțiune; tot ce începe la grupă/în sala de clasă se continuă în viață.” (Coordonatorii)

 

69.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Educabilitatea. Relația dintre ereditate, mediu și educație • Optimizarea curriculumului educațional • Definirea și clasificarea produselor curriculare • Metode de învățămînt. Perspective moderne • Proiectarea pedagogică a activităților didactice • Managementul clasei/grupei de preșcolari • Tendințe și perspective în evaluare • Succesul și insuccesul școlar
Despre autor
Ion-Ovidiu Pânișoară (coordonator)

Ion-Ovidiu PÂNIŞOARĂ este profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti, director al Departamentului de Formare a Profesorilor şi conducător de doctorat în domeniul ştiinţe ale educaţiei. Expert în conferinţe naţionale şi internaţionale de educaţie şi în organisme naţionale de profil (CNATDCU, ARACIS, CNCSIS, CNFP etc.), este implicat în elaborarea de politici educaţionale în domeniul formării cadrelor didactice. A publicat multe studii şi cercetări în domeniu şi 25 de cărţi, dintre care Comunicarea eficientă (patru ediţii) a fost premiată în 2010 de Academia Română. Coordonează colecţiile „Carieră. Succes. Performanţe” şi „Profesorul de succes” la Editura Polirom. Din 2012 a iniţiat şi a susţinut prin articole site‑ul de parenting www.performante.ro şi s‑a implicat în dezvoltarea de produse educaţionale (cărţi pentru copii şi boardgame‑urile educative Provocarea emoţiilor, Emotijovia: Jocul emoţiilor, Festina Lente – Jocul Ideilor).

Marin Manolescu (coordonator)

Marin Manolescu este profesor emerit al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Formare a Profesorilor, şi conducător de doctorat în ştiinţe ale educaţiei. A îndeplinit funcţii manageriale în învăţămîntul universitar şi preuniversitar şi la nivelul Ministerului Educaţiei, fiind coordonatorul programelor de masterat „Mentoratul în educaţie” şi „Educaţie presecundară”. A înfiinţat sau a participat la înfiinţarea ori consolidarea unor structuri/instituţii de prestigiu în domeniul formării iniţiale şi continue a cadrelor didactice pentru nivelurile primar, preşcolar, gimnazial şi liceal. Domeniile sale de interes sunt: teoria, metodologia şi practica evaluării, teoria şi metodologia curriculumului, formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice, educaţia timpurie, pedagogia învăţămîntului primar şi preşcolar, practica profesională şi pedagogică. Dintre volumele publicate: Evaluarea şcolară – un contract pedagogic (2003), Activitatea evaluativă între cogniţie şi metacogniţie (2005), Teoria şi practica evaluării (în colab., 2005), Curriculum pentru învăţămîntul primar şi preşcolar. Teorie şi practică (2006), Teoria şi metodologia curriculumului (în colab., 2006), Teoria şi metodologia evaluării (2010), Referenţialul în evaluarea şcolară (2015), Perspective inovative ale evaluării. Evaluarea digitală (2016), Monografia învăţămîntului din satele Comunei Bobiceşti, Judeţul Olt (în colab., 2018), Evaluarea în educaţie, meritocraţia şi mediocritatea (2019).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in